torsdag 12 maj 2011

Ett körsbärsträdhar förfärligt många grenar. Vårt körsbärsträd la’ av förra året — det var synd för det hade jättegoda bär — så på senhösten fick vi det nedtaget. Nu när gräset snart måste klippas har jag ägnat några dagar åt att köra bort grenarna, några kärror åt gången. Det är lite av en kamp att få dem på kärran, och få dem att stanna där tills jag nått slutstation bakom bo'a — som att paketera en bläckfisk sedan rigor mortis inträtt, vilket jag förstås aldrig gjort — tack och lov!


Jag har länge beundrat alla andra bloggares julrosor, och undrat om mina lagt av — nu först har de vågat sig upp, och jag ser till min glädje att de förmerat sig.


Det blir sylt i höst också.
När det kommer till trädgårdsarbete, praktiserar jag samma metod som förr om åren; råkar jag komma förbi något som ska dras upp (och jag är i stånd att böja mig ned) så drar jag upp det. Har jag sekatören med mig, betar jag av sådant som stört mig så länge att jag inte står ut längre — vilket i dag nästan inkluderade mitt vänstra ringfinger. Nu ihoptejpat.


Njuter av de vackra narcisser som finns kvar — även om både rådjur och sork ratar dem, så går de ju ut sig efter en tid. Tycker bäst om de enkla och gammaldags, överhuvudtaget har jag lite svårt för manipulerade dubbla, fransiga och brokiga växter.


4 kommentarer:

 1. Vi har kapat ner vårt körsbärsträd ordentligt i år...någon slags sjukdom har tagit grepp om det. Nu får vi se hur det avlöper innan vidare åtgärder.
  De gamla narcisser du har på bild har vi också på två ställen...de övriga är modernare
  Hoppas att klippet har helnat ordentligt

  önskar Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Vår trädgubbe kunde inte förstå varför så många fruktträd la' av samtidigt - tre äppelträd vid verksta'n också - de verkar inte sjuka, de bara tvärdog. Han lämnade ett rotskott på körsbärsträdet, får se om det ta'r sig.
  Fingret gör inte ont längre, det var nog väldigt ytligt.
  Margaretha
  som har en halvmulen
  kväll med 13° - så vackert
  att det är svårt att
  lägga sig

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Här skulle ett gammalt päronträd behöva tas ner, men hur ska det gå till?
  Tog en mellandag idag, dvs ogräset fick fritt fram och jag har ägnat mig åt läsning och annat. Ryggen måste skötas mellan varven nämligen.

  Åskan har passerat mellan våra stora sjöar även idag. Hoppas att den håller sig på avstånd i natt också, jag vill sova i fred.

  Skön sömn önskas!

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, här försvann alla kommentarer när blogger pillade med våra bloggar. De jag redan svarat på är nog för evigt förlorade, men Ailas, som jag skulle ha svarat på igår om bara inlägget funnits på plats, fanns kvar i min inkorg:


  Bra jobbat! Här skulle ett gammalt päronträd behöva tas ner, men hur ska det gå till?
  Tog en mellandag idag, dvs ogräset fick fritt fram och jag har ägnat mig åt läsning och annat. Ryggen måste skötas mellan varven nämligen.

  Åskan har passerat mellan våra stora sjöar även idag. Hoppas att den håller sig på avstånd i natt också, jag vill sova i fred.

  Skön sömn önskas!

  Ailas,
  Här skulle alla träd få stå tills de stöp av sig själva, om vi inte hade en trädgubbe som hjälper oss vid behov. Kanske kan du hitta en så'n i dina trakter. Affärer som säljer trädgårdsprylar brukar kunna hjälpa till att fälla träd.
  Jaha du, ditt ogräs får ledigt ibland - mitt drabbas av mig ibland. Så från ogräsets synpunkt är nog min trädgård den bästa av våra två.

  Ingen åska än i år.

  Margaretha

  SvaraRadera