torsdag 31 mars 2011

Grattis Franz!

Franz Joseph Haydn
31 mars 1732 - 31 maj 1809
tyvärr framgår det inte vem
som målat porträttet, och när.

Naturligtvis vill jag var med och gratulera en av mina favoritkompositörer.

Franz Joseph Haydn
Thomas Hardy, 1792

4 kommentarer:

 1. Grattis, du lyckades lura mig! Jag tänkte så klart Liszt, Haydn brukar ju oftast tilltalas med sitt andra namn Joseph!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar klassisk musik, mest av all musik. Pappa-Haydn hör inte till de absoluta favoriterna, men det kan bero på att jag inte lyssnat tillräckligt på honom. Ska nog ta och åtgärda den bristen nu när jag väl fått en påminnelse!

  SvaraRadera
 3. Även jag blev lurad, på samma sätt som Olgakatt! Haydn är även en av mina favoriter..däremot kan jag gratta min morfar som också hette Franz fastän med s i slutet

  Karin

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Jag hade faktiskt för avsikt att skriva Franz Joseph - men när jag läste inlägget stod det bara Franz. Om det var för att jag satt och tänkte på en tysk kompis som heter så men ofta kallas Franz Josphs Höhe, för han är så lång - eller om det var blogger som ställde till det, vet jag inte. Jag var i alla fall för lat för att gå tillbaka och ändra det.

  Ailas,
  Ge honom en chans - och berätta vad du tycker. Jag tycker bäst om hans kammarmusik. Ja, inte bara hans kammarmusik - jag tycker bäst om musik i det lilla formatet.

  Karin,
  Då kan vi starta Haydn fan club!
  Frans är inte så vanligt nu tror jag. Gamla namn brukar ju komma igen - men jag tror inte jag träffat några små barn som heter Frans.

  Margaretha

  SvaraRadera