torsdag 3 mars 2011

Grattis Alexander!

Alexander Graham Bell
3 mars 1847 - 2 augusti 1922

Vem som egentligen uppfann telefonen råder det delade meningar om — Alexander Graham Bell, Antonio Santi Giuseppe Meucci eller Charles Bourseul.

6 kommentarer:

 1. Därom tvista de lärde, men en fin uppfinning var det i vilket fall som helst

  tycker Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Låt dem tvista!
  Vi kan enas om att det var en praktisk uppfinning. Även om jag föredra'r att skriva och blir väldigt irriterad om firmor bara sätter ut ett telefonnummer och ingen adress.
  Margaretha
  som inte är döv, men undrar
  hur man gör om man inte hör
  - eller har problem med talet

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte Solsjenitsyn...

  Vi har en bekant som länge tog hand om sin helt döva mamma. Hon fick inte lov att ha telefon på många år - eftersom mamma inte kunde prata i telefon kunde ju inte dottern heller behöva göra det...

  Sen kan man ju diskutera det moderna missbruket av uppfinningen i form av mobiltelefoniterror. Men det kan ju knappast vare sig Bell eller rivalerna lastas för.

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Tyvärr är det nog en rätt vanlig att använda sig själv som måttstock: "om jag kan" eller "om jag klarar mig utan" eller "jag hade minsann aldrig" och så vidare i det oändliga.
  Förmodligen kan allt, även det mest oundgängliga, missbrukas.
  M

  SvaraRadera
 5. Skönt att någon uppfann den i alla fall. Ibland tror jag att flera kan uppfinna samma sak samtidigt. Att det liksom ligger i tiden. Schysst att du tar upp dem alla. För de jobbade nog hårt alla tre.

  SvaraRadera
 6. Jessica,
  Det lär ju vara många uppfinningar som kommit till samtidigt. Den hundrade apan?
  M

  SvaraRadera