tisdag 19 januari 2010

Rapport från en martyr

The Cleaning Lady, 1841-42
Alfred Geniole, 1813-1961
.

Den minnesgode läsaren minns kanske att jag inte hittade min dammsugare för en tid sedan. Den extra alltså, den ordinarie hade dött knall och fall. Jag har fortfarande inte hittat den — i sanningens namn har jag inte letat särskilt noggrant eftersom jag har en annan uschlig liten apparat att ta' till. Jag är inte särskilt sugen på att dammsuga, men min ynkliga dammsugare är ännu mindre sugen på att suga. Kan inte förstå varför jag överhuvudtaget köpte en så eländig maskin. Påsarna är pyttesmå — suger man inte oftare än jag gör så betyder det att påsen blir sprickfärdig på nolltid. Om man får tag på påsar, har upptäckt att just den modellen har de aldrig hemma. Och har man en påse är det en vetenskap att få den på plats. I dag lossnade den, och jag fick avlägsna dammskörden med bara händerna — inte undra på att jag såg lika sur ut som damen på bilden. Fast vid närmare eftertanke var jag sur redan när jag började, det var därför jag attackerade golvet (ja, singularis — jag nöjde mig med ett rum), jag tyckte inte att dagen kunde bli värre än den var. Då passar det utmärkt att göra sig till martyr!

5 kommentarer:

 1. Det där eländet överlåter jag med varm hand till Husbonden. Det är ju han och gårdshunden som drar in allt skräp (mitt argument varje gång) och en hund kan ju inte dammsuga.
  mvh R

  SvaraRadera
 2. Fy 17 för dammsugning och dammsugare! Vi köpte en ny svindyr för ett par år sedan. Inte ett dugg bättre än någon annan och inte heller bättre än den tidigare, billigare INNAN den pajade vill säga.Den står där i skåpet och blänger på oss. Därför blev jag jätteglad när vi hittade en som vi omedelbart tyckte verkade bra. Lätt och smidig och billig.Vi hittade den i en känd affär med bara två bokstäver i namnet, varav ett Ö . Denna gick att ta isär och blev alltså extra lätt att hålla i. Skönt för trasiga axlar. Dessutom hade den en roterande borste som lätt som en plätt sög upp små illvilliga hundhår. Fröjden varade 2 (TVÅ!) dammsugningar. Sedan stendog den! Affären tog tillbaka men sa: " tyvärr kommer vi inte att få in just den här modellen igen." Nä nä inte särskilt förvånande.
  Ursäkta att kommentaren blev så lång.
  vv: deppedmi hihi

  SvaraRadera
 3. Renée,
  Det låter som den perfekta lösningen! Jag har försökt förmå älsklingen att jaga dammråttor - men han är inte intresserad.

  Lisette,
  Jag förväntar mig att bilar, datorer, dammsugare och slika artiklar ska fungera! Annars blir jag ställd.
  Ska gå in i den lokala elektriska affären och titta på dammsugare, de är lite dyrare än välkända kedjor - men har service!
  Det vill säga, jag kan inte göra det förrän bilen behagar starta.....
  Deppedemi känns väldigt aktuellt!
  Vad har ni nu - sopborste?

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Jag och dammsugare går inte ihop! Varje gång jag ska dammsuga så sker det med stor ilska och sugaren hämnas genom att dänga mig på anklarna.

  Sysselsättningen - för att använda ett ungdomligt språk - suger!

  SvaraRadera
 5. Mira,
  ja, suger är förståss det sista den gör!
  Talade just med min läkare - hon har två dammsugare, så jag skulle få den ena.
  Se'n gäller det att hitta någon som använder den....
  Margaretha

  SvaraRadera