lördag 23 januari 2010

Lördag med GutenbergTvå böcker på svenska i dag — det hör inte till vanligheterna — "Den underbara spegeln" av Otto Witt från 1914 och August Strindbergs "Tjensteqvinnans son. En Själs utvecklingshistoria" Eftersom jag inte är någon Strindberg fantast lät jag den vara. Science fiction är inte heller något jag frivilligt väljer, så efter en hastig titt lät jag också Witts bok vara.
Istället ägnade jag mig åt "The Real Latin Quater" av F. Berkely Smith med illustrationer av författaren och F. Hopkinson Smith. Än så länge har jag mest ägnat mig åt bilderna som är en charmig blandning av foto-grafier och teckningar.


Boken trycktes 1901, en tid då även många Skandi-naviska konstnärer vistades i Paris, så jag ska nog läsa lite noggrannare när jag gått igenom dagens skörd.

BOUGUEREAU AT WORK

Jag kommer också att ägna mig åt "A Farmers Wife" av J. H. Willard, en bok om bibelns Ruth. Mina bibelkunskaper är minst sagt bristfälliga, men just boken om Ruth kan jag rätt bra eftersom bibelns kvinnor har intresserat mig. Har man inte kunskap om den tidens (då böckerna skrevs) seder och bruk, är det svårt att förstå böckerna — så här hoppas jag lära mig lite mer.

EVERY DAY RUTH GLEANED IN THE FIELDS
.
Blogger har slutat meddela mig när det kommer nya kommentarer på inlägg jag kommenterat — är det fler som råkat ut för det?

2 kommentarer:

 1. Gud så skönt att läsa en vuxenblogg! Jag är så trött på alla vuxna som stannat i tonåren och skriver egotrippade bloggar som dom fortfarande var 17 år!
  Strindberg är favorit, var hittar jag den boken du skrev om?

  SvaraRadera
 2. Hallå Kaja,
  Har du inte besökt bloggarna som jag har i högerspalten? De är alla normala vuxenbloggar - inget tonårstrams där inte!
  Men visst finns det många bloggar som inte intresserar mig, och till dem återkommer jag inte.
  Du hittar alla böcker av Strindberg, som Gutenberg har på
  http://www.gutenberg.org/browse/authors/s#a1609
  Margaretha

  SvaraRadera