fredag 8 januari 2010

Oväntad julgransskakning


Silent Night, 1891
Viggo Johansen
.
Jag hade just satt nya ljus i granen och skulle göra te, för att vi en sista gång skulle kunna tända ljusen och ta' ett lugnt farväl av julen.

Då ta'r älsklingen sats och rusar mot granen, och plöjer in under julgransmattan.Jag är glad att vi inte hunnit tända ljusen.

Jag skyller det på kylan. Det finns så mycket upp-dämnd energi hos en kisse som inte varit ute på flera veckor. Det här är hans sjätte jul, och han har aldrig petat på granen tidigare.

Nu har granen åkt ut, och i morgon blir det barrjakt.

7 kommentarer:

 1. Min granne Bi har liknande problem med sin katt. Kylan håller honom inomhus och han blir rastlös, men finner tydligen nöje i att anfalla en wiltonmatta och ta den som "byte" flera gånger om dagen. Jabba, jabba!

  SvaraRadera
 2. Christina,
  Åskar älskar att ta' sats och så plöja in under mattor, där kan han se'n leva loppan och roa sig själv en bra stund - synd bara att det var julgransmattan han siktade in sig på.

  Ninna,
  Ja, upp till kamp emot kylan!

  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Jag minns något liknande men det var när vi satte in granen inte när den var på väg ut! Just som vi hade fått den på fot bestämde vår son, 8 månader gamma sig för att ta sina fem absolut första steg i upprätt ställning! Rakt in i den lockande tingesten. Ridå.

  SvaraRadera
 4. Jag må då säga att det var en effektfull start på sonens gående! Hoppas att han inte blev skraj för att gå efter det.
  Själv välte jag en julgran hos en kompis när vi lekte kurragömma, jag försökte smyga mig in i hörnet bakom granen, men träduslingen var inte så stabil som jag trodde. Minns att jag tyckte det var såååååå pinsamt när kompisen ringde till sin mamma och sa': "Em har vält granen".Resten av historien har jag förträngt.
  M

  SvaraRadera