måndag 18 januari 2010

En grinig kommentar

Om man tillhör ett landsting som är så snålt att de inte håller sina patienter med sterilt engångs-materiel — då blir man inte glad om strömmen avviker just när man ska till att koka sina pryttlar.

Sa' jag att bilen startade?
Det var då det!

11 kommentarer:

 1. Jamen det är ju för jäkligt! Inte så mycket strömavbrottet som det snåla landstinget. Går det verkligen att få ut vad du SKA ha?
  kram från Mette

  SvaraRadera
 2. Det är ju inte klokt!!! Säger som Mette, finns det inget man kan göra?
  love,
  Q

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte hur du pallar med. Jag tycker du gör det jättebra!
  kram ellen

  SvaraRadera
 4. Hallå där allihopa,
  Har ännu inte kommit på hur vi ska få till det - och att bråka mer orkar jag inte...
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte vad det är för grejer du har och som du behöver sterilisera eller helst få sterila. Men om det är som du säger. Snålhet från landstinget så finns det bara ett ord: Sk-dåligt!
  Chefernas höga löner- snålas det lika mycket på dem, tro??

  SvaraRadera
 6. Jag blir lika upprörd som de andra. Jisses så snåla de är!
  Finns det ingen patientombudsman som kan bråka åt er?

  SvaraRadera
 7. Lisette,
  Ja men kära du, chefer är något alldeles särskilt - de gör nytta, och ju högre inkomst dessto mer skatt betalar de. Jag hör till den tärande gruppen, som inte tillför samhället något.
  Det är något som heter omläggningsset, som man av någon anledning inte längre vill ge mig - det som retar mig så in i norden är att om jag inte skötte min behandling själv skulle jag besöka vårdcentralen över hundra gånger om året - vad skulle inte det kosta samhället?

  Christina,
  Jag har bråkat om större och allvarligare saker än det här - och vad jag lärt mig är att patienten alltid är i underläge. I bästa fall får man sympati och någon som håller med om att sakernas tillstånd är åt skogen, men någon ändring blir det inte.
  Patientombud och liknande inrättningar är helt tandlösa. Förmodligen finns de för att ge sken av att man bryr sig om sina minsta.

  Margaretha
  som för det mesta inte bryr sig om den sjuka vården, men ibland behövs det bara ett strömavbrott för att hon är redo att lägga av...

  SvaraRadera
 8. Som om det inte räcker med att du behöver de här grejerna!Ibland blir man mörkrädd över hur det ser ut i vårt sk civilicerade i-land!

  SvaraRadera
 9. Lissette,
  Jo tack, jag har blivit mörkrädd mer än en gång när jag sett hur det fungerar (eller inte fungerar) i välfärdens Sverige. Se'n beror ju allt på vad man jämför med, bodde jag i U.S.A. skulle jag förmodligen inte vara vid liv, eftersom jag inte skulle ha råd att bekosta min vård själv.
  Så länge man har välkända krämpor, fungerar vården utmärkt här, men man får inte sticka ut, vara annorlunda eller ha en sjukdom som ingen hört talas om. Som cancerpatient fick jag utmärkt vård - för det kan man, då finns en behandlingsplan.
  Margaretha

  SvaraRadera
 10. Så bedrövad jag blir när jag läser det här - men konstigt nog blir jag inte förvånad.

  SvaraRadera
 11. Christina,
  nej,det händer alltför ofta för att man ska bli förvånad.
  Margaretha

  SvaraRadera