måndag 15 juni 2009

Kallprat

0
Det är väl bara att hoppas att det ska hetta till snart – den enda som inte förefaller att bry sig om vädret är min älskling. Han har något på gång, men vi får inte veta vad. Han kommer hem och sover ett par timmar se'n försvinner han och är borta ett halvt dygn – det märkliga är att han inte är våt när han kommer hem.
0
Han kommer åtminstone hem och rapporterar med jämna mellanrum – några av våra växter tycks har försvunnit för gott. Förmodligen har de känt sig försummade. En enda trolliusplanta finns kvar – och av euophorbian finns inga spår. Vet inte vad den sistnämnda heter på svenska eller har för latinskt efternamn, möjligtvis cyparissias. Vad den än heter så saknar jag den och den ljuvliga honungsdoften.


0
Och det verkar inte som om mina bluebells trivs här. För några år se'n skickade min irländska väninna en påse knölar, som hon grävt upp i sin trädgård. De första åren blommade de så vackert i början av juni, men i år finns det inte en enda blomma bara några blad.


0
Varje år tror vi att vår rhododendronbuske har tröttnat på livet – men den är bara blyg och blommar diskret långt inne i bladverket.
+

0
När jag läste om degige Herman kom jag att tänka på att det finns något som heter Amish Friendship Bread – det är samma idé, men på amerikanskt vis med ofattbara sockermängder. Det blir tusentals träffar om man söker på alla tre orden.
0
Brödbaket
Anders Zorn

5 kommentarer:

  1. Om man tänker tillbaka så milda matilda vad mycket plantor man investerat i men som aldrig funnit sig tillrätta. Som blommat och varit jättefina en eller två somrar men sedan försvunnit ut till vänster.
    Tror det är med växter som med människor, antingen stämmer kemin och då blomstrar det eller så.......
    mvh R

    SvaraRadera
  2. God morgon, em!
    Så vackra bilder! Trollius heter daldocka eller smörboll på svenska. De är praktfulla. Gladde mig åt sådana som jag upptäckte på en liten kvällstur för en vecka sedan.
    Min katt Skrållan hälsar till Åskar. Hon uppför sig likadant, något lockar ute.
    Hälsningar från Margareta alias Maggan

    SvaraRadera
  3. Godmiddag Renée och Maggan,
    Så morgontidiga ni är!
    Ja, käre tid så mycket möda och pengar man grävt ned i sin trädgård...
    Att bluebells från Brittiska öarna inte gillar vårt klimat kan jag kanske förstå (men bara kanske) men euphorbia och trollius har vi haft i åratal - men de saknar väl min far.
    Åskar hälsar till Skrållan - bara han slipper träffa henne på riktigt så kan han vara väldigt artig. Just nu sover han i sin fåtölj efter att ha rullat hatt en hel natt.
    Margaretha

    SvaraRadera
  4. Euphorbia .... är inte det Törel?
    R

    SvaraRadera
  5. Jo en törel är det - men det finns så in i norden många sådana. Cyparissias är vårtörel - och den ser ut ungefär som vår gjorde.
    Margaretha

    SvaraRadera