måndag 26 januari 2009

I morse var himlen blå

=
men det gick snart över.
Vår backe kändes inte det minsta hal så jag tyckte det var lika bra att fara och handla medan backen är farbar.

0
0
Svängde förbi verksta'n, står i fönstret och ser ut över älven när jag ser att det ligger något på gräsmattan — snömattan?
Går ut för att se vad det kan vara. En ventil, men husets fasad är helt intakt, var i all världen kommer den från? Höjer blicken och ser att skorstenen har ett hål i samma storlek som ventilen. Sjutton också, inte kan jag klättra upp på taket med pumpen på ryggen — förmodligen inte utan pump heller. Skraltiga tanter ska nog helst hålla sig på marken. Jag får nog ringa sotaren eftersom jag inte är förtänksam nog att hålla mig med raska ynglingar i grannskapet — inga "ynglinginnor" heller för den delen.


2 kommentarer:

  1. Så märkligt att den ventilen ramlat ner...har du husdjur i skorstenen som flyttat in...

    Själv hade jag en trevlig sotare på besök i morse -som sotade min kakelugn. Vi har ju kakelugnar i våra gamla hus och vart fjärde år gör de en genomgång. Eldar man mycket -så måste man själv ringa och boka sotning.
    Synd att du ej bor i närhetn - det var en sotare modell yngre och kvick i munnen och glimten i ögat!

    SvaraRadera
  2. Så vitt jag vet har jag inga husdjur där - och jag hoppas att jag inte hinner få innan ventilen kommer på plats igen.
    Det där med sotning tycks variera från kommun till kommun - för mitt sommarhus gäller vart tredje år, min bostad vartannat och för verksta'n som värms med olja gäller två gånger om året.
    Sotare tycks vara ett lättsamt släkte - jag har bara träffat glada utåtriktade sotare.
    Margaretha

    SvaraRadera