fredag 8 april 2016

Fynd!

I många år har jag saknat en tavla, som jag minns sedan barndomen. En tavla som jag tror att min far köpte i Frankrike på 40-talet, och som jag var otroligt fascinerad av.
Den fanns där i skåpet mellan böcker om läsmetodik, fransk handelskorrespondens, modeller för undervisningen i rymdgeometri och forntidens och medeltidens allmänt historia.
 Vilken lycka! I stort sett ser den ut som jag minns den, fast jag trodde att det fanns blå blommor till höger  och så saknas ramen, kanske har glaset gått sönder i en flytt, och den blivit liggande.
Jag är lite osäker på om den sista bokstaven i namnet är ett y eller m — eller kanske något helt annat. Men vad jag än söker på för namn, så får jag inget napp.

4 kommentarer:

  1. Kan det stå Riesner? Jag hittar i och för sig inte något riktigt passande när jag googlar, men det känns som ett tänkbart efternamn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jspr,
      Som namn beträffat är ju Riesner, troligt - men jag hittar ingen S. Riesner, vilket naturligtvis inte betyder att det är fel.
      Jag får nog finna mig i att aldrig få veta vem konstnären var. Kanske en lokal förmåga, som inte lämnat några spår efter sig.
      Margaretha

      Radera
    2. Eller så dyker det upp i något sammanhang helt oförhappandes. Vi har en ärvd tavla i familjen som länge var av en okänd konstnär, som jag nu har hittat tack vare möjligheten att söka på personer i släktforskningssammanhang.

      Radera
    3. jspr,
      Jag får väl ge mig till tåls.
      Visst vore det kul att veta - men inte så viktigt.
      Margaretha

      Radera