lördag 12 mars 2016

Grattis Dennis!

 Han blir pensionär i dag, Dennis the Menace, seriefiguren som Hank Ketcham skapade. Enligt Wikipedia föddes serien, när Hanks son Dennis var fyra år, och vägrade att sova middag. Dennis mamma Alice, rusade in till sin make och " in utter exasperation, exclaimed, "Your son is a menace!"
Tyvärr blev inte förebilden Dennis liv lika idylliskt som seriefiguren Dennis. Han hade det jobbigt i skolan, skickades till internatskola och han och hans far kom att gå skilda vägar.
Trots att Dennis följt med sin tid när det gäller tekniska prylar, så är det en serie som visar upp den rara förstadsfamiljen, med hund, katt och den amerikanska kärnfamiljens alla attribut. En nostalgisk resa till tider som var.
Resonemanget låter farligt bekant.4 kommentarer:

 1. jag gillar dennis! precis som du säger är det en nostalgisk resa till barndomen.
  jag visste inget om bakgrunden, det låter ju sorgligt.

  något annat: för flera år sedan hade du ett inlägg där du markerat alla stater du varit i (många), med en länk till en sida där man kan fylla i var man varit. jag har letat i flera dagar efter den sidan, minns du var du har den?

  SvaraRadera
 2. Debbie,
  Ja, det är en rätt sorglig historia.

  Lustigt att du frågar om det inlägget just nu, det har även Mette gjort, samtidigt som jag undrar när jag skrev det. Tror att jag vet, men återkommer så snart jag har kollat.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Dennis pensionär... hej å hå vad tiden går. Inte kan Dennis leva pensionärsliv!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mia,
   Det där med tidens gång (språng?), begriper jag inte - jag var ju tonåring alldeles nyss!
   Fast att som Dennis förbli fem år i hela sitt liv, verkar inte heller lockande.
   Margaretha

   Radera