lördag 18 maj 2013

Vad har Per Brahe (d.y.)

 Per Brahe d. y.
 
med min dator att göra? Ja, det kan man fråga sig — och det gjorde jag, när jag undrade vem greven var "i grevens tid"
Det förhåller sig nämligen så, att en omtänksam väninna har sett till att min stöniga gamla dator fått en efterträdare — en som är betydligt mer välvilligt inställd. Kanske blev den gamla griniga maskinen stött, för efter ett par dagar under samma tak som den nya, så sa' han tack och farväl. Man kan inte annat än påstå att det var i grevens tid som den friska anlände.
Nu hade det förstås varit ännu bättre om jag fått ytterligare några dagar på mig, för att flytta över en del av allt jag samlat på den avdöda maskinens hårddisk. Mycket har jag redan på minne-pinnar, men inte det allra senaste. Men efter, i det närmaste, tjugo år med datorer, har jag insett att det är en del av datorlivet, att förlora sådant man tror är omistligt — men som man snabbt glömmer att det någonsin funnits. 
Hörs jag inte av, eller kommer det konstiga meddelanden här, så beror det på att vi understundom drar åt olika håll, min nya vän och jag. Men hav tålamod, jag ska konsultera väninnan, för att få svar på alla mina undringar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar