torsdag 31 augusti 2017

Trettioförsta augusti

The Corn Harvest (August), 1565
Pieter Bruegel the Elder 

Det var en dag i augusti, en sådan, då året liksom håller andan mellan sommar och höst.Inte en vindfläkt, inte en molntapp. Träden hade rätat på sig i det lena solljus, som rikt och ymnigt brann i löven och barren. De mejade sädesfälten stodo fulla av skylar i granngul mundering. 
                               ur Poesiens mystik (1935)
                                                     Hans Ruin

4 kommentarer:

 1. Igår var det en sådan dag. Skylarna finns däremot inte längre men runda balar lite varstans. Idag regnar det ymnigt.
  Karin

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Jag tycker nog att det varit lite ont om sådana dagar i sommar - jag väntar fortfarande på att sommaren ska börja. Det har varit en gråkall dag här (igen) idag, första dagen på hela sommaren som jag varit inne hela da'n, utom när jag tog en promenad.
  Margaretha
  som tror att det
  är dags att ta ut
  dadelbrödet ur
  ugnen - åtminstone
  luktar det så

  SvaraRadera
 3. Vacker text. Just nu känns det lite vemodigt. Snart bara tre timmar kvar av sommaren 2017. Känner mig en aning snuvad på denna sommar. Mest lite fjäsk på slutet. Alldeles för mycket regn och rusk i mina hemtrakter. Men september brukar leverera klara soliga dagar.
  M v h Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, både innehållet och språket är vackert!
   Jag känner precis som du beträffande den aldrig anlända sommaren. Det är första gången jag känner så, jag som alltid har tyckt att sommaren är fin oavsett väderförhållandena. Så nu sätter även jag mitt hopp till september!
   Margaretha

   Radera