onsdag 16 april 2014

Nu blommar det!

 En svartvinbärskvist, en alkvist, en kvist skogslönn och en kvist från en rödlönn — där har ni hela vårt påskris. Det är måhända inte så traditionellt, vilket förmodligen beror på att jag kom att tänka på att min kvistiga bukett kunde få bli påskris, först sedan jag satt det i vasen.
Ser ni de röda blommorna? Det är rödlönnen som redan blommar — det är nog ett par veckor tidigare än vanligt.

8 kommentarer:

 1. Ja, kära nån! Din bukett är vacker! Vårlig och skir.
  Jag har inte ens plockat in riset ännu. Tror jag gör det med lilla W. imorgon när han kommer hit och bakar med mig och allt vad vi ska hitta på...Det blir nog bra hur som helst.
  Undrar när jag ska få ändan ur vagnen och komma till dig och se allt vackert som växer i din trädgård..Jag blir alltid så nyfiken när du visar någonting som växer hos dig.
  Ha en fin kväll!

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. PettasKarin,
   Ja, jag undrar också och hoppas det blir snart. Inte för att att jag har något som du inte har på din ö - utom möjligtvis rödlönnarna. Men alla världsproblem vi ska lösa...
   Margaretha

   Radera
 2. Man blir så glad när de gamla vännerna vaknar till liv på våren och pryder sig med vackrare juveler än människohand kan åstadkomma! I går kväll hotade frost och vi for ut och bäddade in stjärnmagnolians alla blommor. Sån grym död kan vi inte tillåta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Ja, det ger ett alldeles speciellt glädjepirr, när det börjar hända saker så här års. Det blir nog många frostnätter än här, men jag tror inte att det hunnit så långt än, att något tar skada.
   Min närmaste trädgårdsplan är, att när det kommer en varm eftermiddag, ska jag ta ut skottkärran och plocka upp alla nedblåsta kvistar och grenar, så att gräsklipparen inte storknar när det blir dags att nyttja den. (håll en tumme så att den startar!)
   Margaretha

   Radera
 3. Vilket vackert påskris! Bästa sorten,d e som dekorerar sig själva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Självdekorerande prydnader blir aldrig fel! I synnerhet inte, om man låter det stå kvar där det står.
   Margaretha

   Radera
 4. Tycker om ditt litet mer alternativa påskris.
  Här har mycket slagit ut nu eftersom det varit ovanligt varmt de senaste 2 veckorna.
  Kanske jag kan hänga på PettasKarin också och komma till dig en sväng. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Jag hoppas att du vid tillfälle, svänger förbi - med eller utan kvast!
   Margaretha

   Radera