söndag 21 augusti 2011

När solen går i väst, gör den late mest.

A Lazy Afternoon, 1872
Noel Saunier (1847-1890)


Så här pittoreska uttryck ta'r sig förstås inte min lättja, men nog stämmer det på mig det där med att den late blir flitig påkvällen. Fram på aftonen slår det mig plötsligt att om jag ska få någon av mina storstilade planer i hamn, så måste jag sätta igång NU!
Så medan jag lyssnade på ekot kärnade jag ur dadlar. Det är så sällan jag kan få tag på dadlar, men häromdagen hittade jag tunisiska sådana — visserligen med kärnor, men det är ju ett kladdgöra som går snabbt över.
Vinbären hade jag faktiskt plockat redan tidigare på dagen (inte illa men det är mycket kvar att skörda). Ni får tro mig på mitt ord, eftersom jag inte kan prestera bildbevis, men jag har ett antal burkar i kylen, som senare ska flyttas över till frysen.


Det är gott att veta vad som finns i det man äter. Lyssnade till kulturkrönikan med Johannes Ekman i dag, den var, som alltid, intressant. I dag handlade det om hur livsmedelsbranchens globaljättar går samman för att förhindra regler och lagar som förbjuder hälsovådliga ingredienser.


Nu regnar det, förhoppningsvis, ska det ha upphört till i morgon så jag kan fortsätta bärplockningen, och helst göra mer lejonmarmelad, förutom müslin, breven, bakningen och allt det andra som inte blev gjort idag. Så har jag något att göra i morgon också!

Så gott det är att sitta med en spinnande älskling i knäet och lyssna till regnet, om än lite knepigt att skriva samtidigt.

Kvällen är bäst för den late, för då får han lägga sig.

6 kommentarer:

 1. Karin,
  Du hittar det långt ned i det här inlägget
  http://bastmattan.blogspot.com/2008/12/dadlar-dadlar-dadlar.html
  efter Spicy Matrimonial Squares.
  G'natt från en
  mycket trutt
  mrgrth

  SvaraRadera
 2. Haha, jag känner igen mig! Just på kvällen blir jag ofta mest energisk. Men dammsuga kl 23 fick jag sluta med; maken blev inte glad av det.
  Kvällsenergin kanske hänger ihop med morgontröttheten?

  SvaraRadera
 3. Du har varit flitig och när man blir flitig har ju mindre betydelse. :) Min dag har gått i ett och nu är det snart dags att lägga huvudet på kudden och sova några timmar innan det är dags att stiga upp igen. Godnatt!

  SvaraRadera
 4. Jag är också kvällsmänn´ska - brukar undra om sådana fanns innan elektrisk belysning uppfanns...

  SvaraRadera
 5. Olgakatt,
  Jag är mer nattmänniska än morgonmänniska och sätter gärna igång projekt vid läggdags. Fast jag är nog mer av en dygnet-runt-sovare - som avundas alla som klarar sig med lite sömn.

  Anne-Marie,
  Nja, finge jag ändan ur vagnen tidigare på da'n, så skulle jag nog få mer gjort. Set blir så få timmar att vara idog på när man börjar för sent.

  Viola,
  Det var nog bara att bita i det sura äpplet och pallra sig upp i ottan, om man ville få något gjort.

  Margaretha

  SvaraRadera