torsdag 30 juni 2011

Bristfälliga husmodersinstinkterInte soligt, men bra torkväder.
Det är gott att hänga tvätt i denna sommarljuvliga dag, att stå mitt i dofter och ljud och tänka på ingenting medan händerna, inställda på autopilot, vandrar mellan tvättkorgen och tvättlinan med det våta plaggen. När jag efter avslutat värv ser hur de välbekanta plaggen lojt vajar i den svaga brisen, slår det mig vilken oestetisk, ja nästan slarvig, husmor jag är. Läsning av andra bloggar har fått mig att förstå att andra kvinnor (jag har aldrig läst en mans erfarenheter av att hänga tvätt) hänger sin tvätt prydligt efter färg och form.

4 kommentarer:

 1. Haha, det är nog bara de som bloggar om ämnet som hänger så prydligt! Jag tror nog din variant av hängning passar mej bättre.

  Här finns en mans trevliga barndomsminne av nytvättade lakan som dras släta: http://ryssbalt.blogspot.com/2007/02/att-dra-lakan.html
  Men har var inte med vid hängningen.

  SvaraRadera
 2. Huvudsaken är väl ändå att kläderna hänger på linan. Fast egentligen inte, jag har sett folk hänga kläder på träd och buskar också...
  Själv har jag haft dille på att hänga plagg i speciell ordning och också varit noga med att klädnyporna har matchat ....men det handlar väl knappast om husmorsinstinkter utan mera om en rejäl noja, med snudd på fobi.

  Karin som hänger huller om buller nu för tiden...utan att bli nojig.

  SvaraRadera
 3. Viola,
  En härlig beskrivning av att dra lakan! Som barn var jag inte ofta med om det eftersom vi bodde i sta'n och lämnade bort tvätten. Däremot vet jag hur trist det var att räkna tvätt och skriva tvättlistor.

  Karin,
  Får väl tillstå att neurotiskt var min första tanke när jag läste om fenomenet. Glad att du kommit över det!

  Margaretha

  SvaraRadera