tisdag 15 september 2015

Säljande rumpa?

 Det är ju förvaringssystem man säljer, inte strumpor, snäva kjolar eller kvinnor (hoppas jag).
Har  vi inte kommit längre än så här? Tanken att en sekreterare ska vara en ung och välsvarvad kvinna som kokar kaffe och letar efter papper i mapparna trodde jag vi hade lämnat bakom oss — liksom att det måste finnas en kvinna med i annonser som inte har ett dugg med kvinnor att göra.
Och varför i all världen envisas man (manlig fotograf?) med att underkläder säljs bäst om modellen försöker se förförisk ut?

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Karin,
   Frågan är om det finns ett bra svar‽
   svarslösa
   Margaretha

   Radera
 2. Förförisk? Jag tycker att hon ser glad ut jag. Visst ser hon glad ut. Erkänn, som det heter nuförtiden. Förförisk, nej du. Det där hittade du på.

  SvaraRadera
 3. Hjo,
  Det är nog (tack och lov) inte så lätt att se förförisk ut, iklädd benkläder och linne, i en studio framför en fotograf. Jag talade mest om gesten, som varit populär i många år - med varierande minspel. För övrigt inte bara hos kvinnliga modeller, för många år sedan fanns i T-banan en annons med en kille som stack in handen i kalsingarna, vilket fick en amerikansk väninna att nästan tuppa av.
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Men hur tänkte den där fotografen? Eller modellen? Här ska det plåtas ett par riktigt präktiga underbyxor med ben som räcker nästan till knäna. Och så får modellen instruktionen att dra upp linnet lite så att det ser lite mer förföriskt ut! Eller är det helt enkelt så att hon kliar på ett myggbett? Knäppt och snudd på komiskt, eller snarare tragikomiskt är vad det är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Jag gillar myggbettsteorin - men det är ett märkligt sammanträffande att ett stort antal modeller, under många år, fått ett myggbett på exakt samma ställe!
   Så jag kan bara hålla med om att det är tragikomiskt.
   Margaretha

   Radera
 5. Hm, finns sekreteraryrket nu för tiden? Är kvinnan på övre bilden inte bara till för att få sälja fler förvaringssystem (till manliga arbetsplatser)? Hoppas hon tog rejält betalt för medellandet ;-)
  För "säljer" Claes Malmberg AJ-produkters sortiment :-) Kolla bara: http://www.ajprodukter.se/miljo-sakerhet/kallsortering/kallsorteringsskap/55673-5354391.wf?productId=5354391

  SvaraRadera
 6. Viola,
  De finns nog, sekreterarna, även om de inte är lika vanligt förekommande som före datorernas intåg.
  Det är ju många år sedan det var ett himla hallå, när man använde lättklädda damer för att sälja bilar - tycker inte att det här är bättre.
  Margaretha

  SvaraRadera