torsdag 5 juni 2014

Något att tänka på

A Jest
Thomas Cooper Gotch (1854-1931)

Vilket komprometterar mest — att tala allvar eller gyckel till människor? Det senare, inbillar jag mig. Skämtet förutsätter nämligen en kontakt, en förtrolighet som om man kunde sitta vid samma bord. Allvar kan man ju däremot yttra från en predikstol. Likafullt ville jag heller gyckla om jag hade anlag.
                                                                     Klara Johanson6 kommentarer:

 1. Jag kände varken till Klara Johanson eller Thomas Cooper Gotch, det är roligt att lära sig något nytt! Så sant det som Johanson säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elizabeth,
   Tänk så mycket vi har kvar att lära oss - man behöver aldrig ha tråkigt!
   Margaretha

   Radera
 2. Jag hörde först talas om Klara genom Ulrika Knutsons bok Kvinnor på gränsen till genombrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. G'afton Olgakatt,
   Minns inte var och när, jag mötte Klara första gången. kanske i en bok av, eller kanske om, Elisabeth Tamm och Fogelstadgruppen. Häftiga damer, allihopa!
   Margaretha
   som inte kan
   gå in eftersom
   hon har en
   gosse i knäet

   Radera
 3. ett gott råd! i fortsättningen ska jag tänka efter om jag kan tänka mig att sitta vid samma bord och samtala förtroligt, med den jag skriver till. jag lämnade en skämtsam kommentar hos brenda, men hon tog den bokstavligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Debbie,
   Ja, ett gott råd - men ibland funkar det inte, det har hänt att jag trott att vi varit bättre bordsgrannar än vad som visat sig att vi varit.
   Jag besöker Brenda ytterst sällan - hennes tittskåpsbloggeri går mig på nerverna.Hennes reaktion förvånar mig inte, hon har så många hängivna läsare, att hon blir förvånad varje gång någon inte tycker som hon - eller dristar sig till att skämta med henne.

   Radera