torsdag 5 september 2013

Mer badliv

Ett av mormors album kan jag inte påminna mig, att jag sett tidigare. Hon måste ha varit mycket ung — omkring 20 år, är min gissning — och ännu inte gift. Kanske hade hon inte ens träffat sin blivande man, för inte på någon bild kan jag hitta honom.
Även då, i början av förra seklet, apade sig ungdomarna framför kameran, och jag är övertygad om att de skulle ha lagt ut de här bilderna på nätet — om det funnits. Ovan sitter min mormor till vänster, i en baddräkt som ser ut som en sedesam klänning — hade den inte varit våt.
Här är det inte enbart rörelseoskärpa, kanske skrattade fotografen så våldsamt att det inte gick att hålla kameran stilla.4 kommentarer:

 1. Underbara bilder och vilka trevliga badkläder! rörelsefrihet utan att man behöver känna sig naken. NÄR ska vi få sådana trevliga baddräkter att välja på i varuhusen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Karin,
   Vi får nog sy själva.
   Vi kanske rent av ska starta ett eget baddräktsmodehus‽
   Margaretha
   som inte badad
   kallbad på den
   dag hon minns

   Radera
 2. Din mormor skulle säkert ha varit snygg i bikini också! Och den baddräkt hon har på bilden är ingenting för mig som saknar midja! Men jag tycker den är jättesnygg, men startar ni ett baddräktsmodehus så får ni göra modeller för oss midjelösa också.
  Kram från Mette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flette-Mette,
   Har du förlagt din midja‽
   Jag ska diskutera saken med Karin. Vi kan säkert skapa en modell med getingmidja, för dem som saknar sådana!
   Margaretha

   Radera