lördag 15 juni 2013

En kommentar

om kommentarer.

Naturligtvis skulle jag kunna stå ut med de anonyma kommentarerna, som talar om vilken fantastiskt intressant blogg jag har. Men de irriterar mig, och vetskapen om att de går ut till dem som prenumererar på kommentarerna har fått mig att prova olika inställningar.
Att inte tillåta anonyma kommentarer är ju det enklaste, men då utesluter jag en hel del av mina läsare.
Att tvinga hugade kommentatörer att försöka lista ut vilka bokstäver man ska skriva in om jag väljer ordverifiering, tycker jag är trist.


Att välja kommentargranskning ibland, har jag inte fattat vitsen med — inte förrän häromdagen. Då insåg jag plötsligt att alla dessa kommentarer nästan alltid drabbar samma inlägg, och det nästan bara är gamla inlägg som kommenteras av dessa anonyma personer som bifogar en länk till spelsidor, hemorrojdreklam  eller liknande ointressanta sidor. Så nu har jag har kryssat i att om man vill kommentera ett inlägg som är äldre än tre veckor, så fastnar kommentaren i ett "väntrum", och jag kan radera de icke önskvärda innan de hamnar på bloggen och i andras brevlådor.
Så värst länge har jag inte haft den inställningen, men jag har redan fångat några oönskade kommentarer, så det tycks fungera.

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Skall se om jag hittar de inställningarna också eftersom jag blir tokig på alla Anonyma kommentarer som, precis som du säger, letar sig till några få inlägg.
  Håller med dig både om att inte vilja utesluta personer och att bokstäverna är irriterande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Man kan ju justera tiden - ska bli lite mer uppmärksam på hur gamla inägg som kommenteras. Kanske kan jag öka tiden till några månader.
   Margaretha

   Radera
 2. Jag har använt den möjligheten utan att veta om att jag har gjort det. (gissar att Uffe har ett finger med i spelet). Blev förvånad över hur mycket skräp jag hittade i papperskorgen.
  Men nog lyckas alltid någon ändå hitta fram, helst till äldre inlägg...
  Skönt att du redan har lyckats hindra några intrång

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Det fylls snabbt på i skräpkorgen - ändå tycker jag att jag tömmer den ofta.
   Får se hur det här funkar i framtiden.
   Margaretha

   Radera
 3. Tack för tipset! Har redan ändrat min inställning.
  Otroligt så löjligt att skicka dessa nonsenskommentarer och tro att man öht ska kolla länken!
  Rymdskräp! Borde brinna upp genom självantändning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Hoppas nu att det hjälper oss alla - för visst är det irriterande, och korkat. För det kan väl inte vara många som klickar på dessa länkar. I synnerhet inte när det är på ryska eller japanska!
   Relativt nytt tycker jag det är att det dimper ned svenska kommentarer av det här slaget - en del tror jag är svenska och inte googleöversatta.
   Må dessa kommentarer brinna i Gehenna!
   Margaretha

   Radera
 4. Låter som en vettig idé. Jag fick drösvis med skräpkommentarer innan jag installerade något som kallas AKSIMET, tror jag. Nu är det inga problem alls, utom möjligen att någon enstaka kommentar oavsiktligt hamnar i skräpkorgen. Så det gäller att kolla soporna innan man slänger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Det ser ut att fungera, jag fångar en och annan anonym kommentar- Så värst många har det väl aldrig varit, men det räcker med en, för att jag ska bli irriterad.
   Margaretha

   Radera