Little Secrets
Amanda Jackson
Fast jag hört talas om mjölsorten Manitoba cream (jäkla namn på ett svenskt mjöl) i flera år, är det inte förrän under sommaren som jag provat det.
Läser på påsen:
Manitoba cream är ett speciellt vetemjöl med en hög andel av vårvete som är mycket proteinrikt. Det ger fantastiska matbröd med rejält bett, fin blåsbildning och hög volym — det är hemligheten när jag bakar matbröd.
Inte är det en hemlighet längre.
I sanningens namn har reklammakare använt det hemliga argumentet, så länge jag kan minnas.
Hemligt eller inte, jag kommer inte att köpa mer mjöl av den sorten.
Den hemligheten har jag hållit mig undan i många år redan, men de stora gurusarna (säger man så?) gör alltid reklam för just Manitoba vetemjöl.
SvaraRaderaKarin
Karin,
RaderaVådan av att okritiskt använda utländska ord är att det kan bli problem, i synnerhet när man kommer till bestämnd form pluralis - eller bara bestämd form, som muffinen. Både muffins och guru har vi haft i svenskan i ungefär hundra år, utan att ha kommit på något bättre.
Och Manitoba cream kan man leva lycklig utan.
M
Bara dyrt och överreklamerat. Man kan undra om Jan Hedh & co har aktier...
SvaraRaderaSjälv köper jag ICAs eller COOPs ekologiska vetemjöl men använder ofta ekologiskt dinkel.
Olgakatt,
RaderaNaturligtvis tjänar den gode bagaren på att göra reklam för diverse varor - om han får det i reda pengar vet jag inte - men det finns ju så många sätt att visa sin uppskattning på.
Vi har ju en kvarn i närheten, men jag har inte varit där, utan får hålla till godo med konsums och ICAs utbud, jag också.
M
Ha, det har du rätt i, fast jag aldrig tänkt på det. Jag tror det är väldigt vanligt att man säger eller skriver så.
SvaraRaderaJag har aldrig provat Manitoba Cream, men syrran gjorde det en gång, men jag vet inte om hon fortsatt.
Brüderlein står utanför huset och rusar bilmotorn, så jag hinner inte leta upp morotsinlägget, men ville bara säga att han inte blivit morotsfärgad än.
Förresten provade vi det receptet med cider som du hade där, och vi tyckte det var jättegott!
Hoppas det är okay att jag svarar på båda inläggen här.
Koja,
RaderaJag tycker att jag hittar hemligheter lite varstans - väldigt ohemliga hemligheter. Ofta i matsammanhang, "hemligheten med brödet är att man knådar det väl" - eller inte knådar det, och så vidare i det oändliga.
Visst är det OK att lämna kommentarer var som helst - gamla inlägg kan vara knepiga att hitta, och jag får ju alltid meddelande när någon kommenterat. I alla fall har blogger varit tillmötesgående på sistone, och talat om både när jag får kommentarer och när jag får svar på kommentarer på andra bloggar (om jag kommer ihåg att säga till att jag vill ha meddelande).
M
Visst pratade vi om det här för många år sen? Men jag kommer inte ihåg vad annonsen handlade om.
SvaraRaderaJag gör som kolja, lämnar alla kommentarer här, och berättar att jag också provade det receptet med morötter och cider och tyckte det var gott. Tack kolja för att du påminde mig, i morgon ska jag handla på torget, då köper jag morötter och lagar till den rätten igen.
kram från Mette
Jo då, Flette-Mette,
Raderadu minns rätt, och det var nog texsolv den gången.
Håller du på att laga till dina morötter just nu? Jag har inte provat själv, får se nå'n gån i framtiden. Jag gillar ju råa morötter bäst.
M
jag har för mig att det finns ett talesätt som handlar om hemligheter, fast jag kommer inte ihåg det. det säger ungefär att vd två vet är en hemlighet och vad tre vet, vet alla.
SvaraRaderajag måste ha missat receptet med morötter, var finns det?
Debbie,
RaderaDet låter bekant, det du säger om ett talesätt om hemligheter - ska se om jag kan hitta det.
Om du skriver in "morötter" i sökrutan högst upp till vänster, kommer du till inlägget om morötter.
Margaretha