torsdag 24 november 2011

Förklädd välsignelse?


Pumpapajen är avnjuten och tacksägelserna i vederbörlig ordning avsända till rätt instans.
Mycket har jag att vara tacksam för, men på en punkt har jag svårt att uppbåda någon tacksamhet — och det är när det kommer till datorn. Just i dag har jag insett att ny laddare inte var vad som behövdes, felet är allvarligare än så — och säkert mycket dyrare än den införskaffade piratsladden.


Om nu någon skulle ha missat det, så upprepar jag att det blir varken adventskalender eller julkort i år. För båda delarna är jag beroende av den "riktiga datorn".

9 kommentarer:

 1. När Karls ömme fader inte fick rätt på slingan till utegranen häromdagen blev han ilsk och bannade. Karl kom inrusande till sin ömma moder och berättade upphetsad att "pappa helvetade granen!". Kan tänka mig att du skulle behöva några bra eder för att få igång skrället för ljusslingan lyser nu.

  SvaraRadera
 2. Olgakatt,
  Jo, jag har nog några rätt saftiga eder att ta' till - tyvärr påverkar de inte datorn.
  Men jag ska lägga Karls ed på minnet, om inte annat blir man på gott humör när man hör den sortens verbala uppfinningsrikedom.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt bra ord. Helveta!
  tycker Karin som har helvete i mjölsäckarn
  Lycka till med dator"eländet"

  SvaraRadera
 4. Karin,
  Barn kommer ofta med den sortens träffande nykonstruktioner. Det är roligt därför att det inte är sökt, och de väntar sig inte applåder. Barn har ju ofta en fantastisk språkkänsla och deras konstruktioner är ofta logiska även om de inte är korrekta.

  Hoppas att livet ler nu, så att du inte behöver helveta mjölsäckarna mer!

  Datorn får jag nog förtränga ett tag till.
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. godmorgon,
  tre gånger försökte jag lämna en kommentar i går kväll men de bara försvann.
  vi är många som kommer att sakna din kalender och julkort, men det viktigaste är att du får ordning på din dator för din egen skull.
  din paj ser lika läcker ut som vår, fast jag hade libbys burkar, det hade nog inte du.
  så gjorde provade jag ditt recept på sötpotatis från förra tacksägelse dagen, den var jättegod. alla ville ha receptet och en andra servering.
  nu måste jag jobba.

  SvaraRadera
 6. Men inte datorproblem nu igen! Tänk vad beroende vi alla har blivit av att våra datorer mår bra och är kuranta. Din paj ser väldigt god ut. Du har ätit mer Thanksgiving-mat än vad jag gjort. :)

  SvaraRadera
 7. Jag var ju på väg in i en djup depression för några veckor sedan när min dator pajade och jag trodde att allting gått förlorat. Så jag förstår helt och hållet din frustration.

  Hade varit spännande att få se din julkalender, men du kanske kan fixa en med lite vårtecken i stället när du får ordning på din dator. 30 dagar kvar till första maj, eller något sånt :-)!

  Ingrid, som gärna vill ha julen överstökad så fort som möjligt.

  SvaraRadera
 8. Men då! Datorskrället krånglar igen, så här i juletider dessutom. Önskar jag kunde skicka en trollformel av något slag... men jag håller åtminstone tummarna att du på något sätt kan "hålla dig på banan".

  SvaraRadera
 9. Debbie,
  Man får tala vänligt, och lirka med blogger! Hjälper inte det, så återstår bara att vänta på bättre tider.

  Jag var tvungen att gå tillbaka och titta vilket recept du talade om - det hade jag alldeles glömt bort. Kanske för att jag inte längre kan få tag på sötpotatis här i byn.
  Nej, jag skulle förmodligen inte använda burkad pumpa även om det funnes här. Det är ju så enkelt att göra sitt eget mos - förutsatt att man får tag på pumpor förstås. Ännu hellre skulle jag göra squashpaj, men här har jag aldrig sett butternut squash, vilket väl är det vanligaste att ha till paj. Fast jag läste ett recept där man använde gul sommarsquash.

  Anne-Marie,
  Nej, jag har inte problem IGEN - det är samma gamla problem som för en månad se'n.
  Det som jag jag verkligen skulle sakna om jag bleve helt datorlös, är e-posten och Gutenberg.

  Ingrid,
  DEt är ju förargligt om man förlorar sån't man inte hunnit spara, eller om den externa hårddisken går åt skogen samtidigt som datorn (vilket jag tror har hänt mig nu). Annars kan det vara rätt befriande att leva utan dator emellanåt.

  Aila,
  Ja, tack jag ta'r gärna emot en trollformel - om du skulle hitta en!

  Margaretha

  SvaraRadera