lördag 6 februari 2010

Genväg

Still Life with Oranges and Lemons in a Wan-Li Porcelain Dish
Jacob van Hulsdonck
.
På en grannblogg och i mejl är vi några som disku-terat genvägar i hushållet. Hur man med minsta möjliga insats får ut så mycket som möjligt. Får väl tillstå att jag inte har några banbrytande genvägar att komma med, men jag lovade ändå att ge några exempel. Har någon fler — och helst bättre genvägar — så skrik till!

Är inte ens säker på att dagen tips är någon riktig genväg.
Bor man som jag gör så får man finna sig i ett begränsat sortiment av matvaror. Mar-melad är en så'n vara, vi gil-lar den bittra marmeladen men i ortens två matbutiker finns bara de otäckt söt-sliskiga marmeladerna med cirka 20% frukt, närmare 60% socker och vad de övriga 20% är vill jag helst inte veta. Istället för att göra marmelad från grunden — som inte är svårt, men tidsödande — köper jag en kiloburk färdig marmelad och hackar ned lite citrusfrukter i den. Två frukter vardera av apelsin, grapefrukt och citron använde jag senast. Det är ju en smaksak hur mycket av skalen man väljer att ta' med, jag ta'r rubbet. Sen kokar jag ihop marmeladen till lämplig konsistent.

2 kommentarer:

  1. Genialt!
    Att jag inte kommit på det!
    Eva

    SvaraRadera
  2. Och vad svarar jag på det - som inte är elakt!
    Mmmmmmm

    SvaraRadera