söndag 27 juni 2021

Snuvad på planerad sommarläsning

 


”There didn’t seem to be a disinfectant invented that could drown the Clark smell of grinding, abject poverty, very different from the decent, cottage variety with a red geranium on the window sill, which had been the worst Mrs. Fletcher had encountered up to now.”


Jag tyckte jag var ute i god tid, när jag redan i mitten av maj beställde en bok som jag länge sett fram emot att ha som sommarlektyr. Men jag började misströsta efter det tredje meddelandet om försenad leverans — och det gjorde jag rätt i för det kom snart ännu ett mejl med ny leveransdag, samma dag som jag skulle resa bort!

Så jag började inventera de egna hyllorna, i jakt på olästa böcker, och hittade en halvt bortglömd bok som jag fått av en brittisk e-vän:

”Good Evening Mrs. Craven” av Mollie Panter-Downes. 

Den består av tjugoen korta berättelser skrivna mellan 1939 och 1944, för ”The New Yorker”, ett brev i veckan.

Här berättar Mollie Panter Downes hur vardagen gestaltade sig för gemene man.

Hennes humor är lågmäld, och bister, jag kommer att leta upp flera av hennes böcker framöver.


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mollie_Panter-Downeshttps://www.google.se/amp/s/www.independent.co.uk/news/people/obituary-mollie-panter-downes-1276749.html%3famp

3 kommentarer:

 1. Du måste ju vara en hejare på engelska! Min gamla engelska hakar upp sig himla snabbt. Då blir jag som ett barn som lär sig läsa; jag hakar upp mig på att få till varje ord och vad det betyder, och då missar jag innehållet.

  Jag har många gånger upplevt att mina elever har läst så. Sen säger de, med all rätt, att läsning är tråkigt.

  Jag kan annars prata och förstå vardagsengelska riktigt bra, men litterarur ... då vill jag ha den på svenska.

  SvaraRadera
 2. Jodå...jag kan stava till litteratur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad,
   Jag tror att jag lyckats trassla mig in på bloggen igen - jag har varken kunnat svara på kommentarer, blogga eller själv kommentera sedan du kommenterade hos mig. Men sent om sider kommer här mitt svar (hoppas jag).
   Nej då, jag inte inte en hejare på någonting här i livet, men jag tycker språk är spännande, och försöker hålla det jag kan vid liv. Då är läsning ett bra sätt, eftersom jag sällan talar engelska nu för tiden.
   Men jag förstår ditt motstånd - så känner jag det innan jag tacklar en tysk bok.
   Håller tummarna och trycker på publicera...

   Radera