söndag 26 juli 2015

Praktiska prylar

somliga mer praktiska än andra,
som den här lilla manicken jag nyligen hittade i en låda. Jag minns den mycket väl, det var far som kom hem med den — var han fått tag på den vet jag inte. Kanske var det någon av hans vänner som kom på att hans fru behövde en slik pryl.
För det var en grej som nog bara kvinnor ansågs behöva — kvinnor som ju hade all tid i världen att tillbringade på konditorier med sina väninnor.
 Jag som ytterst sällan lämnar huset härd, funderar på om jag inte borde ta den med mig nästa gång jag slår mig lös — för att slippa sitta med väskan i famnen, men ändå ha den inom synhåll.
  Funderar även på att börja använda väskan, som säker vilat i bortåt femtio år. Den hade far med sig hem, till mor, efter en affärsresa i Tjeckoslovakien.
 Jag bara önskar att mössan han hade med sig hem till mig, funnes kvar  en mycket originell mössa  en modell som jag garanterat var ensam om att ståta med.

2 kommentarer:

 1. Fiffigt!
  Jag tycker absolut att du ska använda väskan, den är jättefin.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mette,
   Ja, visst är det en klurig pryl.
   Och väskan gillar jag - fast det är svårt att hitta något i den. Det är som att slänga ned sina ägodelar i en säck, minns att mor klagade över det.
   Margaretha

   Radera