lördag 4 april 2015

Ännu fler upphöjda tankar

 Den här stegen tycker jag är snygg, men det vete 17 om jag är beredd att klättra upp och ned för den, med en trave böcker i famnen. Först trodde jag att det satt en lampa i toppen på stolpen, och det hade ju varit smart, men det visade sig vara en synvilla.
 Jag, mina böcker och mina funderingar blir kvar på den befintliga rejäla och fula stegen — jag börjar förresten bli riktigt fäst vid den. Ser mig omkring, och det är inte utan att jag är riktigt belåten med min insats, snart kan jag sitta i fåtöljen och se ut över ett relativt prydligt rum. 
 Läste nyligen att en undersökning i Storbritannien, gav vid handen att folk bara har läst en femtedel av sina böcker. Visst har jag olästa böcker, men inte över 800. I trappan har jag staplat omkring 60 böcker, somliga olästa) som jag ska försöka pracka på besökande vänner. Vidare läser jag att undersökningen kom fram till att hälften av de tillfrågade angav känslomässiga skäl, när de tillfrågades om varför de behöll sina böcker — till den hälften hör jag definitivt — medan 16% tillstod att de hade böcker för att framstå som mer intelligenta. Till böcker som de ansåg imponerade på vänner, hörde bibeln, "Moby Dick" och "To Kill a Mockingbird". De mest föraktade böckerna, pinsamma att ha i bokhyllan var Katie Prices självbiografier — för de som liksom jag aldrig hört talas om henne, kan jag berätta att hon finns bland annat hos wikipedia.

2 kommentarer:

 1. Du tycks ha ett digert jobb på gång!
  Jag undrar om du kanske, i alla fall, skulle tänka på att införskaffa den där speciella stegen som man kan bygga en säng i? Du visade bild i ett tidigare inlägg. Då kunde du vila dig när behovet uppstår.
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Jo, jag har att göra ett bra tag till, men jag har nog klarat av hälften nu.
   Nog för jag behöver ta en tupplur emellanåt - men den stegen var så hiskeligt ful, att jag hellre sover stående.
   Margaretha

   Radera