söndag 22 mars 2015

Ett gott råd

“If you cannot read all your books... fondle them—peer into them, let them fall open where they will, read from the first sentence that arrests the eye, set them back on the shelves with your own hands, arrange them on your own plan so that you at least know where they are. Let them be your friends; let them, at any rate, be your acquaintances.”
                                                                   Winston Churchill   

4 kommentarer:

 1. "So at least they know you are there" felläste jag först (väntar på nya glasögon...) och det var ju väldigt gulligt av Churchill, tänkte jag att man ska låta böckerna veta att man är där för dem! Men också tanken att hålla på med sina böcker och läsa några måfårader är ju tilltalande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Det är ju så självklart att man inte ens måste skriva ned det - att böckerna vet var jag är, alltså. Jag talar alltid om för dem, vart jag går, och när jag kommer tillbaka.
   Att katalogisera sina böcker ger en utmärkta tillfällen att läsa lite här och var - så får man dessutom träna sin självdisciplin, för det gäller att inte sjunka ned på närmaste sittmöbel och fördjupa sig i boken!
   Margaretha
   som ligger i
   hårdträning

   Radera
 2. Ack, om jag ändå visste var mina böcker är! Det har hänt att jag letat mig fördärvad efter en jag vet jag har utan att hitta den förrän jag skaffat ett nytt exemplar..... Churchill skulle inte gilla mig (och kanske jag inte honom, troligen inte).

  SvaraRadera
 3. Olgakatt,
  Det finns kanske en så'n där pryl som du har på nyckelknippan - fast för böcker. Så fort du skaffar en ny bok (eller hittar en saknad), så programmerar du in den i prylen. Då blir nog Churchill glad.
  Margaretha

  SvaraRadera