torsdag 9 december 2010

Knepigt

blir det att svara på alla frågor som hör till utmärkel-sen från Pia. Eftersom Pia ligger på sjukhus (varför ligger man på sjukhus även om man inte gör det, ligger alltså?) och inte hunnit komma igång med sin blogg har hon bara mejlat frågorna — och den fulaste av alla fula pladaskor (utmärkelsen) att klistra in på bloggen slipper jag på så sätt.
Förresten kommer jag nog inte att svara på alla frå-gor, det är förfärligt många indelade i grupper med olika temata.

En grupp frågor rör bloggandet, så medan jag fun-derar på vilka av de andra frågorna jag ska svara på, tycker jag att bloggeri är ett lämpligt ämne att starta med. Men först blev jag tvungen att läsa vad Wiki-pedia hade att säga om fenomenet. Bland annat läser jag: " Ordet blogg medtogs i den trettonde upplagan av Svenska Akademiens ordlista över svenska språket som utgavs år 2006, Links from the Underground av Justin Hall från 1994 anses vara den första personligt skrivna bloggen. År 1997 myntade Jorn Barger ordet weblog. Andra begrepp, som inte används idag så mycket, är reload och nätdagbok."

1. när hörde du talas om bloggar första gången?
.. 1. ingen aning.
2. hur länge har du bloggat?
..2. efter att ha tittat efter ser jag att jag den först bloggen fyller tre år den 2 februari.
3. vad får dig att läsa en blogg?

4. vad får dig att inte läsa en blogg?
.. 3&4. Samma saker som får mig att vilja umgås med en del människor men inte med andra. Ibland vet jag inte själv vad som fängslar mig hos en annan männ-iska. Men om jag hoppar över undanflykterna och generaliserar, så väljer jag bloggar med, från min synpunkt sett, intressanta inlägg och oväntade tankar. Bloggar som jag återvänder till i tankarna, bloggar som får mig att ompröva min ståndpunkt och bloggar som får mig att ta' reda på mer om ett ämne är den sortens bloggar jag gärna återvänder till.

Jag undviker bloggar som bara berättar om barnen och middagsmaten. För mycket gullande och mys klarar jag inte heller av.
Stavfel gör mig inget, men jag har svårt för ett slarvigt språk — floskler och klyschor får mig att sluta läsa.
Jag försöker hålla mig à jour med mina vänners hälsotillstånd, men jag får nog tillstå att jag inte är speciellt road av att läsa om främmande människors kroppsfunktioner eller färg och konsistens på vad de utsöndrar.
5. vilken är din favoritblogg?
.5. Jag har inte en favoritblogg, men kika på blogglistan så hittar du några av mina favoriter.

6. vilken är den värsta blogg du läst?
..6. Någon värsta blogg tänker jag inte namnge, jag har nog stött på flera för den delen.

4 kommentarer:

  1. Godmorgon Margaretha,
    du har som vanligt hittat bra beskrivande bilder. Tänk hur det har ändrat sedan man var i tonåren. Mina dagboksanteckningar och dikter förvarades, gömdes under en löstagbar tröskel till flickrummet..ett behändigt ställe att gömma saker på eftersom håligheten under tröskeln var stor..dessvärre glömdes alltihopa bort och huset revs så småningom:)
    Att blogga och ge ut sin vardag på nätet är kanske ändå inte detsamma som att skriva dagbok, åtminstone inte lika intimt..men visst, det finns ju sådana bloggar också..
    Karin
    som önskar dig en fin dag!

    SvaraRadera
  2. God morgon Karin,
    Eftersom jag inte hade syskon behövde jag inte gömma mina dagböcker.
    Det finns allt en del bloggar som fungerar som den gamla flickdagboken, känns som att tjuvläsa, när man hamnar på en så'n.
    Margaretha
    som ska ägna sig åt julkorten i dag

    SvaraRadera
  3. Tack för del 1. Så snäll du var jag väntade mej mer om förkortningar och svenglish!
    Nu måste jag släcka säjer rumskompisen. vi hörs
    kram

    SvaraRadera
  4. Pia,
    Alla vet nog redan vad jag tycker om sån't. Och de redan frälsta behöver ju inte höra det en gång till. Förresten läser inga andra det här, och skulle de göra det så tror jag knappast att de bryr sig ett smack om det.

    SvaraRadera