måndag 20 juli 2009

Besök av en duva


Sitter på trappen och läser när jag märker att något rör sig vid min ena fot. Tror först att det är älsklingen, men det är en duva. Den är orädd – för orädd – och låter sig inte störas av att jag pratar med den och plockar fram kameran.
Konsulterar både dator och fågelböcker, men blir inte klok på vilken sorts duva det är. Den är ljusare och har mer brunt på vingarna än vad bilderna jag hittar har. Kanske är det en ungfågel. Ringmärkt är den också – dock ingen ringduva.
Någon som är expert på duvor?

10 kommentarer:

  1. Undrar vad som fattades den?

    En väldigt vacker duva...
    Vad tyckte älsklingen?

    SvaraRadera
  2. Har funderat på om det kunde vara en utmattad brevduva. Har läst om ringmärkta fåglar och det skulle kunna vara en sådan ring - fast jag inte hittat någon bild på en brevduva med liknande utseende.
    Älsklingen låg mitt i en mjuk och skön säng och sov under detta besök - kom 20 minuter för sent för att få ett skrovmål. Tack och lov!
    Man ska tydligen ta' hand om "felflugna" duvor och underrätta ägaren, men dels såg jag inte numret på ringen och dels är fåglar och katter ingen rekommendabel kombination.
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Gratis på namnsdagen!

    Skulle precis föreslå att det kunde vara en brevduva när jag läser att du är inne på tanken.
    Är duvor inte lite för stora för älsklingen?
    kram från Mette

    SvaraRadera
  4. Grattis på Margarethadagen!
    Jättefina bilder!
    många kramar från
    Eva och Fred

    SvaraRadera
  5. Hoppsan, det vaar egentligen meningen att jag skulle ha skrivit den här kommentaren på förra inlägget.

    SvaraRadera
  6. Jag vet inte om jag ska skriva min fråga här eller på Patienten, behövs hon i vården eftersom jag inte är säker på att du skriver där längre.
    Jag förstår att du har en port-à-cath och skulle vilja vet mer om hur man sköter den hemma. Min dotter har just fått en och ingen på sjukhuset verkar att ha tid att svara på alla mina frågor.

    SvaraRadera
  7. Tack Mette, Eva och Fred,
    Jag tyckte att Greta skötte sig riktigt bra - lite blåskatarr på förmiddagen bara, fram på kvällen hade vi till och med lite sol.
    Jag kom aldrig längre i min duvforskning än att det kanske var en brevduva. Och älsklingen låter hälsa att ingenting är för stort för honom!
    Min förra katt kom med en knipa en gång.

    Carina,
    Välkommen till mitt hörn av bloggosfären!
    Nog är det upprörande att man inte kan få den hjälp och de upplysningar man behöver direkt från vården!
    Jag fick en liknande förfrågan för några veckor se'n, så jag planerar ett separat inlägg om portar och pumpar snart. Och har du några specifika frågor kan du alltid mejla mig på stugkatt-at-yahoo-com-dot.
    Margaretha

    SvaraRadera
  8. Carina,
    Jag skrev dot på fel plats i adressen - men det har du kanske redan sett. Ska naturligtvis komma mellan yahoo och com!
    Margaretha

    SvaraRadera
  9. Det är nog en brevduva.
    Annars märker man fåglar med metallringar.

    SvaraRadera
  10. Ja, både med tanke på den färgade ringen och hur orädd för människor den var, så tror jag nog att det var en brevduva.
    Synd att jag inte såg alla siffrorna på ringen - de siffror jag såg passar inte in på de koder som finns på "brevduvornas hemsida".
    Margaretha

    SvaraRadera