måndag 5 februari 2024

Ominnen

 

Selfportrait at her easel A beautiful face will age and a perfect body will change, but an awesome person will always be an awesome person.” 

 Comic Strip MamaEftersom jag inte tittat på TV på de senaste 25 eller 30 åren, bortsett för några gånger jag besökt vänner och vi tittat på nyheter, har jag inga svar på dagens frågor.

Men frågorna fick mig att försöka minnas några minnesvärda program — något jag misslyckades rätt ordentligt med. Visst tittade jag på naturprogram och nyheter, men så värst mycket mer har jag inte att komma med.

Det enda programmet jag ibland återvänder i minnet till, är en vacker 16 mm svartvit film som Pål-Nils Nilsson gjorde om sina föräldrar Barbro (textilkonstnär) och Robert (skulptör).

Sådant jag möter i vardagen kan ibland väcka ett minne till liv, som häromdagen hörde jag namnet Quensel, och kommer genast att tänka på Isa Quensel och en serie som jag minns att jag tyckte var bra.

Blev tvungen att googla för att veta att den hette ”Lära för livet”, och den gjordes 1977.


Jag minns betydligt fler radioprogram — och böcker.


Tankar som väcktes av Klimakteriehäxans frågor angående dagens selfie.


9 kommentarer:

 1. det finns många intressanta program i svt, musik, vetenskap, litteratur… jag levde utan tv hela 1970-talet, nu kan jag se program även i min lilla mobil i fickan, använder avstängningsknapp vid behov 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hannele,
   Det finns många jättebra program på TV, det är ingen principsak att jag inte tittar på dem — men det finns så mycket annat jag hellre gör.
   Margaretha

   Radera
  2. jo, och svt har du ju i din dator 🙂

   Radera
 2. Tillåt mig tippa att du presenterar veckans originellaste svar på SELFIEn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klimakteriehäxan,
   Tja, det beror ju på från vilken vinkel man ser på saken.
   Margaretha

   Radera
 3. Den serien med Isa Quensel minns jag också, vart det inte i en riktig skolklass som allt hände, både skådespel och på riktigt så att säga.
  Du är så klok som inte sitter framför teven varenda kväll och slötittar som jag gör. När Fred levde gjorde vi mycket tillsammans, men nu tittar jag jättemycket på program som inte ens intresserar mig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva,
   Det är möjligt att jag också skulle hamna framför apparaten utan att kunna sluta titta, om jag hade en TV.
   Margaretha

   Radera
 4. Skrattade när jag läste inlägget, vi lever ju också utan tv, och får så många frågor om hur vi klarar det. Bekanta bjuder in oss att komma och titta på deras favoritprogram. Som sällan är våra favoritprogram.
  Men skulle det vara något riktigt intressant kan vi ju alltid åka till syrran som har tv fast nästan aldrig tittar på den.
  Kolja

  SvaraRadera
 5. Kolja,
  Jag aktar mig för att basunera ut mitt TV-lösa tillstånd — mest för att slippa förklara mig, men också för att många hamnar på defensiven och känner att de måste förklara varför de tittar. På samma sätt som många tydligen känner ett inre tvång att tala om att de äter mycket grönsaker när de träffar en vegetarian.
  Margaretha

  SvaraRadera