lördag 5 mars 2022

Technologies

  har till föremål att vetenskapligt utreda och beskrifva de förfaringssätt och hjelpmedel, hvarigenom de råa naturprodukterna göras användbara för menniskans behof.


Blogger har uppenbarligen något emot mig — nu nöjer han (för visst måste blogger vara maskulinum) sig inte med att avkräva mig legitimation varje gång jag använder hans tjänster. Nu kan jag varken kommentera eller svara på kommentarer.

Kunde jag bara förstå varför allt sorts krångel gaddar ihop sig och inträffar samtidigt.Köket på Mårbacka


Mamsell Lovisa Lagerlöf både älskade och beundrade sin bror, löjtnanten, det var inte fråga om annat, men hon kunde inte begripa varför han skulle införa så många förändringar och nymodigheter. Hon tyckte, att Mårbacka kunde få vara sådant, som det var i hennes fars och mors tid.

        Ur ”Mårbacka” av Selma Lagerlöf


Det är inte utan att jag förstår Mamsell Lovisa Lagerlöf — korta stunder, när tekniken strular. För strular gör den, och har gjort rätt länge nu, vilket ställer till det för mig i vardagen. 

Teknik är jättebra — så länge den fungerar — men de flesta av oss har väl någon gång funderat över sårbarheten i ett samhälle som har gjort sig beroendet av elektricitet, utan kunna erbjuda alternativ. 

Batterier är inget pålitligt alternativ, de måste ju laddas. Nu sitter jag här och väntar på ett nytt laddningsbart batteri till en liten pump som jag ofta behöver.

Efter att ha slitit ut en elektrisk springare, fick jag nyligen en ny — redan på jungfrufärden tog batteriet slut. En vägens riddare såg min belägenhet och hjälpte mig upp för den sista backen, och bar dessutom upp mina tunga matkassar + 20 liter vätska.

Nu väntar jag igen på att kunna lämna huset. 


Tandem 

Alfred Concanen


Ett havredrivet fordon vore kanske mer pålitligt än ett batteridrivet dito.

1 kommentar: