söndag 7 september 2014

Skördeand

 Kanske inte så svårt att gissa vad jag ägnar mig åt, när du ser den här bilden. (Eller rättare sagt, vad jag borde ägna mig åt).
Det var inte alls min avsikt att plocka päron i dag, men när jag upptäckte att det låg massor av frukt under trädet, så var det bara att sätta igång. Det sitter säkert mer frukt kvar på trädet, än vad jag fick med mig hem i dag, så jag vet vad jag ska (borde) göra, ett bra tag framöver.
Att bestiga det fullastade fordonet var inte helt enkelt, och i backen hem, gick det långsammare än vanligt. Hur många kilo tror du att jag fick med mig. Två papperskassar och en korg. Rätt svar (eller närmast) belönas med en påse torkade päron (när de har torkat).

pä`ron subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en 
ORDLED: pär-on-et
HIST.: sedan yngre fornsvensk tid; fornsv. pära, pärun; urspr. av lat. pirum 'päron'

8 kommentarer:

 1. Har du torkapparat? Min kompis har det - såååå gott med torkade frukter. Men jag skulle nog äta ihjäl mig om jag hade en. Har jag börjat ta en skiva så är jag fast och äter tills det är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad,
   Ja, den där runda historien under korgen, är en torkapparat. Så enkelt och snabbt att torka, och gott!
   g'natt

   Radera
 2. Skulle tro det är ca 15 kg. Hoppas jag vinner, jag veeet hur gott det är, ju!

  SvaraRadera
 3. Har ingen aning om hur mycket du fick med dig. Lika bra det eftersom det skulle bli alldeles för dyrt att skicka till USA. :)
  Jag tycker verkligen om att man i Sverige ofta tar hand om sin frukt. Här i mina trakter låter folk frukten bara falla på marken. Verkligen synd eftersom frukt har blivit dyrt pga torkan.

  SvaraRadera
 4. Oj vilket lass! Jag höjer budet till tjugo kilo.

  SvaraRadera
 5. jag gissar att det är 13,7 kg.

  SvaraRadera
 6. Jag saknar vårt päronträd, fast det är länge sen det dog. Torkat har jag aldrig gjort.
  Jag tror att det är 15 kg. Hoppas att jag inte är för sent ute!

  SvaraRadera
 7. Jag har länge tänkt skaffa en torkapparat, och i morgon gör jag det. I morse kom en granne med tre stora kassar med äpplen, efter lunch stod det en låda med äpplen och en med päron, utanför dörren, och nyss var en annan granne här med en kasse med kvitten!
  Nu hoppas jag att inga fler grannar kommer med frukt!
  kram från
  Mette

  SvaraRadera