torsdag 7 juli 2011

Att återfinna ett parkerat fordon


När jag läste om hur Magdalena fick stå ett par timmar i kö för att komma ut från ett parkeringshus, så mindes jag plötsligt en dag i San Francisco. Vi hade parkerat på översta våningen i ett parkeringshus — om det var sjätte eller åttonde våningen, minns jag inte längre. När vi på hemvägen klev in i den fulla hissen på nedre botten, för att hämta bilen, kom en liten chic dam springande. En äldre herre tryckte tillbaka dörren så att hon kunde knö in sig hos oss andra. Eftersom hon inte nådde fram till knapparna så tittade hon uppfordrande på de som stod närmast dem och sa’ “garage”, med vad jag uppfattade som fransk brytning. En dam påpekade att hela huset var “garage”, men den lilla chica damen kunde uppenbarligen inte engelska, utan upprepade bara sitt “garage”. När hissen hade stannat ett par gånger för att släppa av bilägare, och man bara såg en oändlig massa bilar från hissen, insåg hon tydligen att hela huset var garage och klev med en axelryckning av, nästa gång hissen stannade.
“Jag hoppas verkligen att hon hittar sin bil i dag”, sa’ någon när dörrarna stängts, och vi for vidare mot toppen.

Helt säker är jag inte men jag tror att jag tog den här bilden från parkeringshuset.

Två tips har jag när det kommer till att hitta tillbaka till sitt fordon, båda beprövade. Den sommaren vi flyttade mitt i en värmebölja och jag hade en sparkstötting på taket, hade jag inga som helst problem att hitta bilen på stormarknaden.
Min kusin Anne, gick på universitetet i Davis i Kalifornien, där tilläts inte bilar på universitetsområdet utan alla cyklade. Efter att ha irrat runt och letat efter sin cykel de första veckorna, målade Anne helt resolut blommor på hela cykeln.

5 kommentarer:

 1. Oj vad jag avskyr dessa P-hus, undviker dem allt jag kan. Jag är livrädd för att inte bli utsläppt. :)

  Tacka vet jag den heliga cykeln!

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart att kunna köra sparkstötting på taket:)

  Karin

  SvaraRadera
 3. Ailas,
  Eller insläppt - hade en kompis som inte såg att parkeringshuset stängde på natten. Snopet när han var tvungen att köra hem sent på kvällen. Vilket var lite för långt för att cykla.

  Karin,
  Det gäller att sparka försiktigt - även om bilen var stor!

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Höll på att inte bli utsläppt en gång. Man kunde bara betala med tjugolappar i en automat och den krävde mig på ett visst antal men vägrade att svälja så många. Som tur var kunde man anropa hjälp och en generad dam som kom och släppte ut mig beklagade att just så fungerade automaten....

  SvaraRadera
 5. Olgakatt,
  Helautomatiska tjänster kan driva en till vansinne - vilken tur att det gick att anropa hjälp. Jag har suttit fast i en hiss där nödsignalerna inte gick fram.
  Margaretha
  som, som synes
  slapp ut så
  småningom

  SvaraRadera