torsdag 24 juni 2010

Telefonterminologi

Woman on Phone, 1995
Ruth Addinall
.
"Var god och dröj" är det ingen som säger längre — ingen utom jag. Nu ombedes man vänta kvar. Det hjälper ju inte att huta åt telefonsvararen — men jag muttrar fula saker och mina hörselgångar vrider sig av smärta.
Ett annat plågsamt uttryck är "samtalat går inte att koppla fram", eller ibland "koppla upp". Varför detta fram och upp?
Det kan hända att dessa meddelanden betraktas som korrekta, men än har jag inte vant mig. För det är ju tyvärr det man gör, när man har hört innan istället för före och själv istället för ensam tillräckligt många gånger så orkar man inte hetsa upp sig.

6 kommentarer:

 1. Här är det vanligt att man säger ett ögonblick, var god och dröj.
  Är vi litet efter på den här ön?
  Karin
  som just tog ut glutenfria kakor som blev läckergoda. Tur att jag inte skall äta dem själv..

  SvaraRadera
 2. Man får vara "tacksam" om rösten kommer och då och då och säger "Tack, för att du väntar!"
  Häromdagen satt jag i halvannan (sic!) timme och väntade på att komma fram och rädda en flygbiljett. Till slut var jag så trött på den tacksamma rösten att jag röt tillbaka och sa fula ord.

  SvaraRadera
 3. Godmorgon denna gråa och oäkta midsommarafton - sitter på trappen och ser att solen gör sitt bästa för att ta sig igenom.

  Karin,
  Så trevligt med en efterbliven ö - jag tror jag emmigrerar!

  Olgakatt,
  Hoppas du kom fram och lyckades rädda biljetten! Är det något jag tycker illa om så är det att ringa den sortens samtal - finns det någon möjlighet så skriver jag istället. Och ibland tvingas man stå ut med icke njutbar musik..

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Det vet jag väl att emigrera inte stavas med två M.

  SvaraRadera
 5. Jodå, biljetten räddades och jag var SÅÅ snäll när jag äntligen fick en riktig människa på tråden. Som dessutom kunde hjälpa mig på ett vänligt och effektivt sätt! Tack och lov har SAS utståelig väntemusik även om den blir tjatig efter en kort stund.

  SvaraRadera
 6. Olgakatt,
  Oftast är de stackarna, som svarar i telefon, vänliga och hjälpsamma. Det är vägen dit som är svår.
  Gläder mig att din långa väntan gav önskat resultat!
  Margaretha

  SvaraRadera