måndag 26 september 2011

Smittsamma skynken

Att man lever farligt på sjukhus är väl ingen nyhet. Men om vi ska låta oss avskräckas av denna artikel vet jag inte. På de flesta akutmottagningar i Sverige får man nog en egen skrubb att ligga i — även om det kan ta' tid att avancera dit från väntrummet, om man inte är tillräckligt dålig för att få hoppa över väntrummet.

6 kommentarer:

  1. Jag har aldrig ens funderat över att det skulle kunna vara så att de där skynkena skulle kunna överföra smitta från andra patienter. Ojjjjjojjjoj så mycket man måste ängslas för. ;)

    SvaraRadera
  2. Lisette,
    Nej, det hade inte heller jag tänkt på. Men vi har som sagt inte skynken på akuten här. Eller rättare sagt, inte på de akutmottagningar jag har varit. På rummen finns ju skynken runt sängarna - om man delar rum - men kanske är det inte fullt så mycket bacilusker där som på en akut. Man kan ju hoppas det i alla fall!
    Margaretha
    som inte bryr
    sig om att
    ängslas

    SvaraRadera
  3. Har alltid varit motståndare till skynkena som började dyka upp i Sverige redan för ca 15 år sedan. Jag tyckte då att de var ohygieniska och föredrar skärmar på hjul. Dessutom förekommer det att tillräckligt pigga patienter drar i dem och kikar på andra.

    SvaraRadera
  4. Olgakatt,
    Menar du skynken på akutmottagningar - eller överhuvudtaget? På avdelningen tycker jag att det är utmärkt, även om jag gjort mig osams med medpatienter som inte kunnat se vad som pågår i korridoren, när jag isolerat mig bakom draperierna. Skärmar är nog bra, fast om jag ligger i korridor är det påfrestande med alla som kikar över kanten när de går förbi. Och jag har, som sagt, aldrig träffat på ett skynke på en svensk akut - men jag har ju, tack och lov, bara sett en bråkdel av alla svenska akutmottagningar.
    Margaretha

    SvaraRadera
  5. Jag menar över huvudtaget men jag har faktiskt upplevt draperier även på akutmottagningar. Örk, säger jag.

    SvaraRadera
  6. Olgakatt,
    Du har säkert rätt - men skärm runt sängen, på stor sal, förknippar jag med döende patient!
    Margaretha
    som nu grunnar
    över ett bättre
    alternativ

    SvaraRadera