lördag 9 juli 2011

Sommarhandarbete


Från Svenska Journalen n:28, 11 juli 1931.

8 kommentarer:

  1. Vilken rolig idé! Oj, jag skulle vilja slänga all deg och ta tag i symaskinen och riva i alla tyger som vill bli någonting...

    Karin, ändå troget vid sin jäst

    SvaraRadera
  2. Karin,
    Man borde kanske ha en särskild bok att anteckna i när inspirationen rinner till - för just då har man ju sällan tid, eller möjlighet att omsätta idéerna.
    Låter du idéerna jäsa nu så har du mycket att ta' av i höst!
    M

    SvaraRadera
  3. Tillräckligt stor bok så har du en perfekt väska för den bärbara datorn.
    Tänk va di kunde på den tiden!
    mvh R

    SvaraRadera
  4. Men om man aldrig misshandlar sina böcker så att pärmen lossnar så kan man inte göra nån väska......

    SvaraRadera
  5. Renée,
    Det gäller bara att ha en bok som är både tillräckligt stor och tillräckligt stabil - som man vill slakta.

    Olgakatt,
    Gjorde samma reflektion.
    Funderade på om man kan ta’ en kartong i stället.
    Margaretha

    SvaraRadera
  6. Glömmer aldrig den gången jag stoppade en liten flicka från att totaldemolera en bok. Hon var nog 4 eller 5 år. Hon skrek i högan sky för hennes mor hade sagt att hon fick för boken var GAMMAL! Jag talade om för barnet och hennes mor att enligt min mening FÅR man bara inte förstöra några böcker alls. Det föll inte i god jord om man säger så.

    SvaraRadera
  7. Praktiskt och kul. De här gamla annonserna du har är verkligen litet annorlunda. :)

    SvaraRadera
  8. Olgakatt,
    Jag har liknande erfarenheter från tillfällen då jag mig ovetandes trampat en förälder på tårna.
    Satt en gång bredvid en man på flyget som rev ur de lästa bladen ur boken, för att packningen skulle bli lättare. SÅ mycket väger väl ändå inte några sidor! Hoppas han har skaffat läsplatta nu.

    Anne-Marie,
    Ja, veckotidningar har nog i alla tider slagit knut på sig för att hitta på säljande artiklar. Svenska Journalen hade på den tiden, flera "Damernas sidor" med handarbete, barnuppfostran och matlagning.

    Margaretha

    SvaraRadera