onsdag 1 maj 2013

Jerome — igen



I want a house that has got over all its troubles; I don't want to spend the rest of my life bringing up a young and inexperienced house.
                                                   Jerome K. Jerome

Bilden stulen från nätet.

6 kommentarer:

  1. Kära Jerome,

    Du känner inte mig, men jag tror det räcker om jag presenterar mig som ägare till två gamla hus och f.d. ägare till ytterligare ett gammalt hus. Det kommer kanske som en chock för dig, men faktum är att de aldrig riktigt blir så där vuxna och problemfria som du hoppas. De går liksom direkt från barnsjukdomar och tonårsproblem till åldersskröplighet. Ledsen om jag gör dig besviken, men jag ser det som en medborgerlig plikt att berätta sanningen. /Mångårig husägare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära Mångårig husägare,
      Det är ledsamt att höra att du har bekymmer med dina ägandes bostäder. Och naturligtvis, ännu sorgligare att du inte delar min uppfattning!
      Kanske har du inte insett att det gäller att visa byggnaderna vem som bestämmer - det gäller att vara auktoritär, att sätta sig i respekt från början, att peka med hela kroppen!
      högaktningsfullt
      Jerome

      Radera
  2. Det är inte mycket idé att kommentera efter Karins kommentar - hon har sagt allt som behövs på ett mycket elegant sätt...
    Ingrid som också bor i ett hus som heller aldrig kommer att bli problemfritt trots att det snart är 40 år gammalt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingrid,
      Du kan ju försöka med Jeromes metod - den har inte lyckats för mig, som äger tre fastigheter, varav den ena är en bra bit över hundra år.
      Margaretha

      Radera
  3. Jag tror Jerome har ett engelskt perspektiv på hus. De SKA vara dragiga, ha lutande knirkande golv och skallrande fönster, ledningar som fryser sönder på vintern och gas - och elsystem som matas med poletter. Samt sakna centralvärme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olgakatt,
      Naturligtvis, hur ska vi annars kunna bli så härdade att vi kan gå i knästrumpor hela vintern.
      Margaretha
      vars hus
      nästan är
      som de
      brittiska

      Radera