onsdag 10 augusti 2011

Ett lättgjort skydd

Augusti skrider med spridda skurar
och breda solblänk i skiftesbruk.
En bredbent regnbåge, åskmolnsmurar
— allt strålar skönt som en altarduk.
Gabriel Jönsson
Kanske tycker jag att det är lite senkommet med tips för kafferep i trädgården. Här känns det som om sommaren är över och fika i syarénbersån får vänta till nästa sommar. Men det kan ju vara bra att vara förberedd om det blir utomhusväder — lämplig pysselterapi är det kanske också för regniga dagar. Möjligtvis var augusti 1931 soligare än årets, det här förslaget kommer från Svenska Journalen n:r 32, 8 augusti 1931.

5 kommentarer:

 1. Bra tips, som vanligt! Måste nog klippa till ett antal nu och ge med ut åt våra kunder som inte vill få getingar och flugor i sig samtidigt med kaffebrödet. Getingarna är rätt beskäftiga i början av augusti här hos oss. Sött är gott!

  Karin

  SvaraRadera
 2. karin,
  Perfekt! Tänkte inte på annat än kafferep hemma i trädgården - men för en servering måste det ju vara smart att tillverka enkla och billiga skydd. Går ju att dekorera i det oändliga - beroende på hur mycket arbete man är villig att lägga ned. Citat, bilder, blommor reklam...
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Att man inte tänkt på det förut - så utmärkt...
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men är sommaren redan över hos dig? Verkar tidigt. Här lär det fortsätta med varmt väder ytterligare ett par månader. Vilket bra tips!

  SvaraRadera
 5. Ingrid,
  Ändamålsenligt kallar jag det -vilket visar att saker inte behöver vara dyra och eleganta.

  Anne-Marie,
  Riktigt över, hoppas jag att sommaren inte är - men nog känns det att det är sensommar.
  Visst är det kluriga små hattar till maten. Varje veckotidning med självakting brukar ha liknande "kakhattar" med jämna mellanrum - har sett olika varianter under åren.

  Margaretha

  SvaraRadera