Det är dags för maskrosvin- om man kan och vill. Hade två gamla släktingar,(systrar) uppe i Jämtland som ofta bjöd på maskrosvin när jag kom på besök. De två gamla damerna sa att det var nyttigt, ja hälsosamt "så drick". Det var ett gott -men lite för sött vin. Nyttigheten har jag aldrig förstått. Naturprodukt?
Inkan, Är det inte så, att man rättfärdigar divese mer eller mindre tvivelaktiga handlingar genom att säga att det är nyttigt - eller bra för något. Choklad har blivit nyttigt, vin har blivit nyttigt och läsk utan kalorier kan man dricka hur mycket som helst... jag brukar ta' de allra minsta och spädaste maskrosbladen och lägga på smörgåsen. Förmodligen får jag några små gröna nyttigheter i mig, fast jag äter det därför att jag tycker det är gott. Roten har jag aldrig ätit, de finns de som betraktar den som en delikatess - den ska vara besk har jag hört. Margaretha
Jag har gjort maskrosvin, som jag testade och gav bort! Det var för sött, massor av farinsocker som såg nyttigare ut än vad det smakade.... Nu sitter vi här med några flaskor rågsherry, som antagligen går precis samma väg; till någon som tycker om sötare än sötast... Karin
Det är lättare att säga vad och vem jag inte är. — jag är inte mitt yrke — jag är inte min inkomst — eller eventuell avsaknad därav — jag är inte min ålder — jag är inte min sjukdom Så vem är jag då? — en lagom tjock tant i min bästa år — en slarvig pedant — en konservativ radikal — en vänlig stropp Och vad gör jag då? — läser — väver — lyssnar på musik, företrädesvis klassisk — gärna barockmusik
Det är dags för maskrosvin- om man kan och vill. Hade två gamla släktingar,(systrar) uppe i Jämtland som ofta bjöd på maskrosvin när jag kom på besök. De två gamla damerna sa att det var nyttigt, ja hälsosamt "så drick". Det var ett gott -men lite för sött vin. Nyttigheten har jag aldrig förstått.
SvaraRaderaNaturprodukt?
Inkan,
SvaraRaderaÄr det inte så, att man rättfärdigar divese mer eller mindre tvivelaktiga handlingar genom att säga att det är nyttigt - eller bra för något.
Choklad har blivit nyttigt, vin har blivit nyttigt och läsk utan kalorier kan man dricka hur mycket som helst...
jag brukar ta' de allra minsta och spädaste maskrosbladen och lägga på smörgåsen. Förmodligen får jag några små gröna nyttigheter i mig, fast jag äter det därför att jag tycker det är gott.
Roten har jag aldrig ätit, de finns de som betraktar den som en delikatess - den ska vara besk har jag hört.
Margaretha
Jag har gjort maskrosvin, som jag testade och gav bort!
SvaraRaderaDet var för sött, massor av farinsocker som såg nyttigare ut än vad det smakade....
Nu sitter vi här med några flaskor rågsherry, som antagligen går precis samma väg; till någon som tycker om sötare än sötast...
Karin
Karin,
SvaraRaderaSynd på den go'a rågen att söta och jäsa!
Margaretha