lördag 23 maj 2009

Maskrosor och älvglitter

0
Klipper upp ett ostpaket – sex och en halv mil till närmaste butik med ost i lös vikt, så här är det paketerat som gäller – hela osten var möglig trots att bäst före datumet talar om att den ska vara bra i en vecka till. Visst kan man leva gott utan ost men eftersom det är en solig dag ta'r jag det elektriska fordonet och susar iväg (susar i 15 km/timmen) till byn.
Skönt att vara stammis så'na här gånger – inget kvitto men inget dividerande, bara att lämna osten och ta' en ny.

0
Fån min "moppe" ser jag saker jag aldrig hinner se från bilen – och det är lätt att stanna om jag vill fotografera – så jag passar på att svänga förbi ett fält med maskrosor som jag tänkt fotografera i flera år, utan att det blivit av. Det är en väg som jag sällan åker och jag hinner titta på byggnader som jag knappast lagt märke till tidigare.0
Och nu har jag landat på kökstrappen, älven glittrar, solen värmer och en humla nynnar i mitt högra öra.
Kanske, men bara kanske, återkommer jag för att berätta om min träff med Gutenberg i morse.

2 kommentarer:

 1. Ha, jag kan se hur du susar fram med Snoopy hjälm och goggles och halsduken fladdrande i vinden! Roligt att se bilder från byn. Tack!
  Take care!
  Love, Q
  som är hemma igen efter att ha varit hemma

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem Q! Ja det är kluvet det där med flera hem - man är alltid hemma men längtar ändå till det hem där man inte är.
  Får väl leta fram min gamla Snoopy luva som jag faktiskt har någon stans - en gammal motorcykel luva i skinn. Faktum är att det kan vara förvånansvärt kyligt när man har motvind, även om det inte går så fort. Jag blir omcyklad av killar som är ute och tränar!
  love,
  M

  SvaraRadera