onsdag 6 maj 2009

En telefon är en telefon är en telefon

Alexander Graham Bell American Inventor and
Educator Inaugurates the New York- Chicago Telephone.

Trodde jag ända tills i går. Då rubbades mina cirklar och jag börjar (men bara börjar) så smått (men bara så smått) inse att det blir kanske jag så får ge mig – inte tekniken.

Jag har alltså en ny dator – den gillar jag – och håller på att vänja mig vid Vista. Vad jag inte har är en Office licens, den försvann när den gamla datorn havererade och killen som fixade problemet, fixade det på sitt eget vis.
Nu behöver jag en programnyckel för att använda Office och min dator guru talade om att istället för att betala 1500:- för licensen kan man ladda ned Open Office gratis. Inget snack om vad jag väljer! Glad i hågen skulle jag så packa upp programmet – visst låter det gulligt, jag ser ett presentinslaget paket med röda snören för mitt inre öga – då kommer jag till smärtsam insikt om hur antik jag är. Man ska nämligen skicka ett SMS för att få en kod – och jag kan inte SMS:a!
Så där jag, nu har jag avslöjat hur djupt okunnig jag är. Jag var sen med att skaffa mobil och när jag se’n skaffade den har jag aldrig haft behov av att lära mig att SMS:a.
Men lär dig det då, hör jag hur ett antal bloggkollegor ropar. Jovisst, men till den ändan behöver jag manualen – och tror nå’n att jag vet var jag har den.

Efter mycket klickande hit och dit lyckades jag hitta en suport adress dit jag skrev i går – men ännu har jag inte fått något svar. Och snart löper provperioden ut.

Varför, varför fortsatte jag inte att skriva för hand och ringa till mina vänner från en telefon med petmoj?

3 kommentarer:

 1. Vi är tacksamma för att du inte fortsätter att (enbart) skriva för hand och (enbart) ringa dina vänner från en telefon med petmoj! Hur skulle det annars kunna bli någon blogg att läsa från Bastmattans horisont. Kämpa på!

  SvaraRadera
 2. Fortfarande ingen manual inom synhåll – men jag har hittat en massa andra spännande saker. I morgon sitter jag fast och kan inte leta så bra.
  Man kan ju tänka sig att skicka ut bastmattor i kuvert med frimärke på…
  Fast vid närmare eftertanke så är det kanske lika enkelt att blogga – fast inte utan Office.
  En något irriterad
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Lämnade kommentaren på fel ställe. Du hittar den under segelflyget!
  Q
  nu ropar dom, gaten öppnas

  SvaraRadera