torsdag 5 februari 2009

Tre fönsterkuvert — trevlig post?


Ja faktiskt. Öppnar kuvert 1 — det är från kommunen, vattnet i verkstan där jag visserligen inte använder särskilt mycket vatten men de fasta avgifterna räcker till. Tio kronor till godo. Tack!
Öppnar kuvert 2 — 28:50 kan jag stå ut med.
Öppnar kuvert 3 med bävan — det kommer från el-bolaget. Tittar längst ned för att se hur stor summan är: makulerad! Läser från början, 900:- till godo!! Jag förstår ingenting, läser ännu noggrannare. Ersättning för 24 timmars strömavbrott i november — men vi hade inga långa strömavbrott då. Läser igen. Det är sommarhuset. Där får det gärna vara strömavbrott när vi inte är där.
Så'na fönsterkuvert gillar jag!

Ännu har vi inte sett till den utlovade snön, men jag har varit på byn och skaffat mat och medikamenter så nu klarar vi oss ett par veckor — ja ännu längre om det kniper.
0
The Bookworm, 1850
Carl Spitzweg, 1808 -1885
0
Försöker få ordning i bokhyllorna, men ska jag få rum med alla böcker så måste jag nog trolla med knäna. Husets väggar börjar ta' slut och att ställa hyllor mitt i rummet är ju inte så piffigt, så jag fortsätter att trycka ihop och ställa i dubbla rader. Just nu ägnar jag mig åt hyllan med religion och filosofi och hittar böcker som jag inte minns att jag sett. En härlig bok med illustrationer av Rune Lindström och en med mer traditionella bibelillustrationer. Kommer så småningom bilder i grann-bloggen.
Mette föreslog förresten att jag skulle lägga till grann-bloggarna i blogglistan — det är gjort så nu kan de som vill se te-bilder eller läsa om böcker se när det kommit något nytt där.

2 kommentarer:

  1. Böcker, bokhyllor och utrymmet som har en gräns... jag kännerigen mig.
    Jag lever med bokhyllor överallt och de är proppfulla. Trots att jag rensar ut emellanåt och ger bort. Eller skänker till Stadsmissionen och Myrorna.

    Jag startade en bokbytarhylla i vårt soprum och det blev succé. Nu samlas böcker där från grannarna i föreningen och det är spännande att titta igenom. Ibland gör jag fynd bland de böckerna.
    Men det är bra- det finns alltid en läsare till boken man själv inte har behov av längre.

    SvaraRadera
  2. Så här i obygden är soprum och tvättstuga inget alternativ, men jag har gett bort till basarer och vänner. Kruxet är när man sitter med böcker man inte kan skiljas från. Jag köper sällan skönlitteratur, vill jag läsa sån't är biblioteket utmärkt - men till exempel konstböcker, lyrik och referenslitteratur återvänder man ju till. Jag borde sluta köpa böcker....
    Margaretha

    SvaraRadera