måndag 16 februari 2009

Mina första tekoppar

För en tid sedan — i december tror jag — visade Libby några gulrutiga skålar eller fat. De påminde mig om ett par tekoppar som jag köpte på 60-talet. Efter att ha glömt bort att ta' hem dem i några veckor så kom jag till slut ihåg att titta efter dem i verksta'n. Det visade sig att det inte var samma mönster, även om de var snarlika. Nymølle, står det under kopparna. Fylld till brädden rymmer en kopp ½ liter — vilket delvis förklarar varför jag inte använt dem som tekoppar på länge. Jag har istället haft dem till soppskålar.
Tyvärr minns jag inte vilket år jag köpte dem och inte heller vad de kostade — men jag minns att jag köpte dem på Linståhls bokhandel i Stockholm. På Odengatan tror jag, möjligtvis i hörnet av Karlavägen. Jag minns också att jag inte hade råd att köpa båda samtidigt utan jag fick vänta med att skaffa kopp nummer två. Det var den där sortens bokhandel som även saluförde annat än böcker — jag köpte både en reservoarpenna och ett Mah Jongg spel där.

Även om mina koppar inte var maken till Libbys skålar så märker jag när jag läser hennes blogg att mycket av det hon visar finns i våra skåp — sån't vi använder dagligen

1 kommentar: