söndag 5 april 2009

Och det vart nästan vår


Nu kommer den grymma våren
med sol i tak och vägg.
Mina ögon rinna, och hjärnan
är ett tomt och urblåst ägg.
0000000000 Bo Bergman
0
0
Här syns det minsann inte att älsklingen fått på sig sommarkostymen. Han är så smal och fin nu, men han blåser upp sig när han sitter på räcket och filosoferar. Och sitta på trappen och njuta av livet och våren kan han göra i flera timmar.
0
0
Men än så länge är det bara nästan vår — mest begagnade växter att titta på — men solen är obarmhärtig och framhåller hur brunt, risigt och trist det är. För att inte tala om att man själv ser ut som något som övervintrat i en jordkällare när solen i sann demokratisk anda skiner på såväl ond som god.
0

0
Så här års är det de små detaljerna som gör det — det gäller att hejda sig, böja sig ned och titta noga för att upptäcka skönheten.
0
0
Hur efterlängtad än våren är så ställer den till det i vår backe som blir oroväckande mjuk och lös så här års. När jag med mina knappt 50 kg gör djupa avtryck i vägen så kan ni tänka er hur det ser ut om man tillåter bilar att köra upp. Så nu har jag ställt en gammal trädgårdssoffa mitt i vägen.
0

4 kommentarer:

  1. Och orkar man inte knalla uppför hela backen på en gång, så kan man slå sej ner i soffan och pusta en stund... Kommer du ihåg vägskyltarna som det stod "Tjälskott" på?

    SvaraRadera
  2. Javisst, inte kan man glömma ett sån't talande ord som tjälskott - synd att det inte används så ofta nu för tiden. Fast min väg skjuter inte så många skott, den är enbart bottenlös. Den som anlade den, före min tid, var nog ingen vägbyggare. Tror jag vet vem det var - han är rik, tror du jag kan få skadestånd??????
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Ja, nu står vi inför en geggig period, och jag minns från Västergötland hur grusvägen blev varje vår.
    Man fick ta sats med bilen ;)

    SvaraRadera
  4. Ibland hjälper det inte att ta sats - då skulle det vara bra med en helikopter. Men jag nöjer mig med färdtjänst.
    Margaretha

    SvaraRadera