onsdag 14 januari 2009

Sol och strax under noll

Blåbärskvisten blommar i köket.
0
Det piggar genast upp livsandarna när solen behagar lysa på oss. Perfekt väder för en rask promenad — nu är inte raska promenader min bästa gren, men jag tänker i alla fall ta en sväng lite senare.
Först ska jag kreera en paj har jag tänkt mig. En god vän som nyss haft födelsedag stannar här på sin väg norrut i morgon — hans passion är munkar, men det gjorde jag senast vi träffades så nu tänkte jag skapa något annat. Hans andra passioner är cheesecake, jordnötter och choklad — så jag tänker försöka få till någon slags hybridpaj där allt detta ryms. Önska mig lycka till!

0
Året har börjat med en rivstart vad hantverkare beträffar. Hitintills har det varit något nästan varje dag — men nu äntligen tycks det vara slut på det, bara killen som ska montera en ramp vid ena ytterdörren har gjort sitt. I går hade vi elektrikern här — och plötsligen stod livet stilla när han blev tvungen att bryta strömmen. Otäckt så beroende vi är av elektricitet, tack och lov att jag just tagit middagen ur ugnen.

0
På väg till komposten upptäcker jag ett pyttelitet blad på rosenhallonet.


7 kommentarer:

  1. Lycka till :)
    Fast det låter väldigt väldigt gott med cheesecake!

    SvaraRadera
  2. Tänk att du hittade ett vårtecken, om än lite frysskadat!

    SvaraRadera
  3. mossfolk,
    Jag hoppas att paj-cheesecaken är god - smeten var god och den ser god ut. Finns en bild på den på it's always teatime.
    Christina,
    Ja, visst märks det att vi går mot ljusare tider - jag tycker att ljuset redan har förändrats. På min lilla eftermiddagspromenad såg jag stora luddiga videknoppar, men fick ingen bra bild av dem.
    Margaretha

    SvaraRadera
  4. Du borde skriva en sömn-bok, jag använder alltid din metod. Det tog ett tag att lära sig men nu funkar det hur bra som helst och jag har lärt Nate hur man gör.
    kram från Mette som snart ska lägga sig och sova enligt din metod

    SvaraRadera
  5. Hoppsan, jag skrev på fel ställe skulle ha varit under gårdagens där du skrev att du inte har några problem att somna om.
    kram igen och sov gott om du inte redan gör det

    SvaraRadera
  6. Nu blir jag nyfiken! Vad är det för metod den behöver jag.
    Ellen

    SvaraRadera
  7. Flette-Mette, Roligt att höra att det fungerar för dig - kanske för att vi är rätt lika varandra i temperamentet...
    Ellen, kan inte beskriva det med några få ord - och metod vet jag inte om det är rätt ord - det är mitt sätt att stänga av tankar som gärna surrar i huvudet när man ska till att sova.
    Och sova ska jag strax göra, g'natt
    Margaretha

    SvaraRadera