fredag 6 november 2015

Besvära om att besvara

Rubrikerna flimrar förbi, de handlar om att klappa en kaktus, flyga från London till New York på en halvtimme, bilder på dekolleterade tjejer som vill lära mig att bli millionär på börsen och vad kungligheterna har för sig — det är ytterst sällan de lockar mig från min inslagna väg på nätet.
Men så kommer där en rubrik där gmail annonserar att de kommer att bli ännu smartare (allt är som bekant relativt), de tänker börja svara på mina mejl åt mig!
Google vill hjälpa dig att svara på mail. Nu kommer Gmail börja skanna dina mail och erbjuda dig ett färdigt, "perfekt" svar.
Det nöjet får de väl ändå inte ta ifrån mig! Jag blir så irriterad att jag klickar på länken.
Funktionen heter Smart Reply och när den är aktiverad ska den kunna identifiera vilka mail i din inkorg som kräver ett svar och dessutom skriva tre möjliga svar till varje mail som du sedan kan välja mellan.
Det är inte fullt så farligt som jag befarade — tjänsten förutsätter att jag skaffar en särskild app, och det förefaller som den bara riktar sig till affärskorrespondens. De säger att de hade svårt att lära datorn att inte avsluta breven med "love". Det är kanske synd, nog skulle det sätta lite sprätt på affärslivet med personliga brev — och det skulle vara en lisa att slippa se "mvh", i synnerhet om det följs att ett divisionstecken, som avslutning på brev!

Penning A Letter
 George Goodwin Kilburne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar