måndag 13 februari 2012

Värmande vänskap

Femme Assise au Gueridon
Ruth Addinall

Almanackan från Ruth hänger så jag ser den flera gånger om da’n. Och varje gång blir jag lika glad. 

Halduken som Maureen har stickat åt mig, hänger så jag ser den varje gång jag ta’r på mig ytterkläderna. 
Färgpennorna från Alissa, konstkorten från Jodi, en bok från Karin, sidenkläder från Franca och så disktrasan från Maitri som jag använder varje dag — alla dessa ting som vittnar om avsändarens omtanke, värmer så gott. Och alla koppar te, jag druckit medan jag tänkt på givaren.

Ingen av dessa vänner har jag träffat, men de har alla taget en paus i livet, bara för att tillverka något, eller skicka något som fått dem att tänka på mig. 
Lägger jag därtill presenter från vänner jag träffat i levande livet, så är vardagen fylld av dessa glimtar av vänskap — servetten från Jane, muggen från Renate, kuddarna från Hildegun… alla dessa saker som sänder glädjeilningar genom kroppen.
När jag kommit så långt i skriverierna, tog jag en paus för att se om det fanns post i lådan — vykort från två vänner på vift i världen. Tack!

7 kommentarer:

 1. Precis så är det! Jag har några handdukar som gör mig glad, och muggunderlägg och en jättefin kudde!
  Jag använder sakerna varje dag och tänker på vännen som gjort dessa saker åt mig.
  kram från
  Mette

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att det är de gåvor som man blir helt överraskad över som man minns bäst. Glömmer aldrig när min pappa (som ALDRIG) köpte någon present åt mig f.ö. - det var mammas jobb)kom hem med ett nagellacksset som jag hade beundrat när jag var med honom på Odd Fellows julbasar och var Lucia. I synnerhet som han avskydde smink i alla former...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag hade lite för bråttom när jag tryckte på publicera och inget hände, så det blev dubbelt. Det var alltså jag som tog bort kommentaren.

  SvaraRadera
 5. Flette-Mette,
  Roligt att du har samma erfarenhet!

  Ingrid,
  Ofta är det ju omtanken som betyder väl så mycket som själva gåvan.

  Margaretha

  SvaraRadera
 6. Visst är det underbart med vänner och den omtanke som finns. Även om man inte alltid har träffats persoligt. Egentligen är det ju ännu mera fantastiskt när man har den vänskapen med en person man aldrig träffat.

  SvaraRadera
 7. Anne-Marie,
  Ja, den äkta vänskapen är fantastisk - och med internet når man ju så många fler presumtiva vänner, än förr i världen.
  Men jag har också hört rätt många berättelser om människor som umgåtts på nätet och trott sig vara vänner - men när de väl träffas är det rena katastrofen.
  Margaretha

  SvaraRadera