söndag 5 februari 2012

Rosa Parks


 Det var Rosa Parks födelsedag i går. För många av oss är hon kanske bara “kvinnan som vägrade att ge upp sin plats på bussen åt en vit man”. Men läs den här artikeln så får du veta hur mycket mer hon gjorde.

5 kommentarer:

 1. Först en eloge till Rosa Parks. Modiga hon!!!
  Sedan, Wow! Nu har även jag hittat till Gutenberg! Tyvärr är jag inte lika duktig som du på det engelska språket. Jag läser engelska böcker lite då och då. Tyvärr inte så ofta som jag skulle vilja, beroende på att jag är en otålig natur och det går inte alltid så fort som jag skulle önska. Men tack för den här länken. Jag "läser kanske upp mig" nu. ;)

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa artikeln om Rosa Parks. Hade det varit idag hade jag nog aldrig skrivit min englska C-uppsats om Uncle Tom's cabin utan kanske om någon av de afro-amerikanska kvinnor som jag stötte på under min forskning om slaveriet i USA. Men då visste jag så lite...
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Lisette,
  Ja, hon var modig - jag undrar ofta när jag läser om människor med civilkurage, om jag skulle våga vara lika modig i samma situation. Jag är inte så säker.
  Kul att du hittade Gutenberg - såg du att de faktiskt har en del svenska, norska och danska böcker också? Men det är ju nyttigt att träna andra språk också.

  Ingrid,
  Rosa och hennes medsystrar är verkligen värda vår uppmärksamhet!

  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Tack för Rosa Parks-länk! Intressant.

  SvaraRadera
 5. Karin,
  Den här sortens information skulle vara sjutton så mycket svårare att hitta utan internet. Före internet var Rosa Parks bara sömmerskan som vägrade att resa sig, även för mig. Jag älskar att snava över den här sortens artiklar!
  Margaretha

  SvaraRadera