Nu Ellen, ska du få receptet innan dina gäster kommer! Finessen med den här mikråvågsvarianten är att den går snabbt att göra och det blir bara ett par skålar och en sked att diska.
Kanske får den en aning mer kompakt konsistens än en traditionell "cheesecake". Men i ett blindtest skulle jag nog inte kunna tala om vilken som var vilken.
Blanda
1 1/4 kopp smulor grahams kex
med
50 g smält smör
i en pajform.
Mikra på högsta effekt i 1½ - 2 minuter.
.
Rör
2 hg färsk ost
2 vispade ägg
1/4 kopp råsocker
1 tsk vaniljsocker
1½ gräddfil
Mikra på låg effekt i 10 - 12 minuter, rör smeten varannan eller var tredje minut.
Rör
2 hg färsk ost
2 vispade ägg
1/4 kopp råsocker
1 tsk vaniljsocker
1½ gräddfil
Mikra på låg effekt i 10 - 12 minuter, rör smeten varannan eller var tredje minut.
Häll den sedan i pajskalet och mikra på låg effekt i ytterligare 5 minuter.
Kyl i 3 - 4 timmar
Kyl i 3 - 4 timmar
Länk till sida där man kan omvandla mått.
Hemligt meddelande från älsklingen till S. Katten:
lkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkå+´mmmmmmmmmm0 vcb
Så spännande med microvågsvariant! Det måste jag testa, jag som älskar tjiskejk...
SvaraRaderaDen var verkligen enkel att göra.
SvaraRaderaNu har jag lagt in länken till "omvandlingssidan", som jag naturligtvis glömde att peta dit förut. Fast du har kanske amerianska koppar.
Margaretha
tack! den gör jag i morgon bitti.
SvaraRaderakram önskar
ellen
Ellen,
SvaraRaderaHoppas att du gillar den!
Margaretha