söndag 25 oktober 2015

Obligatorium


Förr i världen fick jag en artig förfrågan av min dator om jag ville att klockan skulle ställas tillbaka — eller fram på våren. Nu har jag inte längre något val, jag ska rätta in mig i ledet anser min dator. 
Men min trogna mobiltelefon har inte glömt bort vett och etikett, utan frågar artigt hur jag vill ha det, och jag svarar lika artigt — och rättar in mig i ledet.

6 kommentarer:

 1. Finns inget egentligt val. Man måste vara "mainstream" :-)

  (Min telefon frågar inte ens, jag måste säga till den om den ska ändra timmen ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola,
   Lever man i sin egen lilla värld behöver man ju inte bry sig om att resten av världen gör fel - men det gäller ändå att hålla reda på om man är efter eller före, eftersom man ibland tvingas ut i livet.
   Margaretha

   Radera
 2. Jag brukar vara kärringen mot strömmen vad gäller mobiltelefonen. Nu går jag på sommartid ända fram till sommaren och fortsätter fram till vintertid. Men annars får även jag rätta mig i ledet och följa med

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Jag lever för det mesta klocklös, men ibland får jag lov att göra som alla andra - och då gäller det att veta om jag ska lägga till eller dra ifrån.
   Margaretha
   som inte alltid
   klarar den
   enkla matematiken

   Radera
 3. I min bil är det alltid sommartid! Om nån klåfingrig servicetekniker ändrar klockan ändrar jag tillbaka igen, så det så. F ö såg jag att någon föreslog att vi skulle permanenta sommartiden. Det tycker jag är ett utmärkt förslag. Då får vi litet ljusare kvällar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Vilken tid man väljer struntar jag i, men jag önskar att vi slutade fnatta fram och tillbaka!
   Extra krångligt blir det när länder byter vid olika tidpunkt - jag har blivit uppringd mycket sent av vänner som inte hållit reda på det.
   Margaretha
   vars katt
   struntar i
   tiden, och
   vill bli utsläppt
   i vanlig tid

   Radera